Mette-Marie Harild stopper som chef for Medtronic

Efter 13 år i spidsen for Medtronic i blandt andet Danmark stopper Mette-Marie Harild som direktør for i stedet at hellige sig bestyrelsesarbejdet samt mere tid til privatlivet.
Foto: PR / Medtronic
Foto: PR / Medtronic

En af medicoindustriens prominente skikkelser er på vej ud af direktørræset.

Det står klart, efter at Medtronic har meddelt, at Mette-Marie Harild ved årsskiftet forlader sin post som leder af Medtronic i dels Danmark og dels som øverste ansvarlig for medicokoncernens største europæiske region, der omfatter Norden, Benelux, Østrig, Schweiz, Grækenland og Israel. 12 lande i alt.

"Med afsæt i mere end 30 givende og travle år i farma- og medicoindustrien har jeg besluttet fremover at koncentrere mig om bestyrelsesarbejde, mine mange interesser og min familie," udtaler Mette-Marie Harild i en meddelelse fra Medtronic.

Den mangeårige medicodirektør har også allerede markant erfaring indenfor bestyrelsesarbejdet. Hun er et bestyrelsesmedlem hos Dansk Erhverv, hvor hun også er formand for organisationens life science-udvalg, og er derudover også medlem i Erhvervsfremmebestyrelsen, og medlem af Amcham, det amerikanske handelskammer i Danmark. Her er hun også formand for sundhedskomiteen.

Mette-Marie Harild er oprindeligt uddannet tandlæge, og fik sin start i life science-industrien med en ansættelse i det daværende Rhone Poulenc, som senere blev til Aventis, for efterfølgende at blive fusioneret med Sanofi.

Derefter gik turen til Janssen, hvor hun igennem næsten 17 år arbejdede sig op, før hun i 2007 hoppede videre til Medtronic, hvor mængden af markeder, som Mette-Marie Harild har haft ansvaret for er vokset flere gange.

Medtronic-direktør går ind i arbejdet for dansk erhvervsfremme 

Danske Medtronic leverer endnu et rekordår 

Medtronic er årets udenlandske virksomhed i Danmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også