MedWatch

Overlæge bliver medicinsk direktør hos 2curex

2curex har tilknyttet selskabets mangeårige kliniske rådgiver Henrik Harling som medicinsk direktør. Harling, der selv er specialist i tarmkræft, får ansvar for den fortsatte udvikling og lancering af selskabets kræftværktøj.

Foto: 2curex

2curex har med virkning fra 1. juli ansat overlæge Henrik Harling i en nyoprettet stilling som medicinsk direktør.

Han kommer til den børsnoterede virksomhed fra en stilling som ledende overlæge på Bispebjerg Hospital med speciale i tarmkræftkirurgi, som netop er den kræftsygdom, hvor selskabets kliniske testværktøj Inditreat i første gang skal sikre anvendelse.

Inditreat er et redskab, der kan understøtte kræftlægers arbejde ved på baggrund af analyser af den enkelte patients tumor at udpege den mest virksomme medicinske behandling.

Harling har gennem flere år fungeret som klinisk rådgiver for 2curex, og får i den nye rolle ansvaret for de kliniske valideringsforsøg, som selskabet gennemfører for at påvise testvæktøjets egenskaber inden for andre områder end tarmkræft, der aktuelt omfatter behandling af æggestokkræft og bygspytkirtelkræft, ligesom selskabet i samarbejde med Bispebjerg Hospital vil undersøge testens evner til at identificere patienter med forstadier til tyktarmkræft, der er modtagelige for forebyggende behandling.

Derudover skal den nye medicinske direktør spille en aktiv rolle i lanceringen af Inditreat, der i løbet af året vil blive lanceret på de første markeder.

"Dr. Harlings omfattende kliniske erfaring og enorme internationale netværk har kæmpe betydning for 2curex," udtaler stifter og adm. direktør Ole Thastrup i en børsmeddelelse.

"Jeg er overbevist om, at hans kliniske og ledelsesmæssige erfaring vil styrke vores hold," tilføjer han.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier