MedWatch

2curex vil prøve kræfttest til forebyggende brug

I samarbejde med Bispebjerg Hospital sætter danske 2curex gang i et forstudie af anvendeligheden af selskabets kræfttest som middel til at forebygge, at forstadier til kræft bliver til egentlig sygdom.

Foto: Colourbox

Kræfttesten Inditreat, der er udviklet af danske 2curex, kan måske bruges til andet og mere end behandling af allerede diagnosticerede kræftsygdomme.

Det håber selskabet bag, der i samarbejde med Bispebjerg Hospital har indledt et nyt forsøg, hvor testens evner til at identificere patienter med forstadier til tyktarmkræft, der er modtagelige for forebyggende behandling, skal afprøves.

"Jeg tror, at forebyggende kræftbehandling i fremtiden vil blive et område, der får stor opmærksomhed. Derfor tror jeg, at anvendelsen af Inditreat i store screeningsprogrammer til at udvælge den bedste behandling til at forebygge, at forstadier udvikler sig til egentlig kræftsygdom, er kan blive et yderst attraktivt forretningsområde for 2curex," udtaler adm. direktør Ole Thastrup i en pressemeddelelse.

I forvejen afprøves det danskudviklede testværktøj som et redskab til læger, der med testen kan få en anbefaling til den optimale, medicinske behandling til patienter med tyktarmskræft, æggestokkekræft og kræft i bugspytkirtlen på baggrund af forsøg med hvilke godkendte lægemidler - i og udenfor indikationen - der mest effektivt kan bekæmpe mikrotumorer, der er genereret ud fra patientens tumor.

Som et led i studiet af testen til forebyggende brug vil 2curex modtage vævsprøver fra danske deltagere i det nationale screeningsprogram for tarmkræft, hvorfra 2curex vil undersøge, om forebyggende behandling med såkaldte COX-hæmmere som paracetamol og andre lægemidler kan forhindre, at såkaldte mikroadanomer senere udvikler sig til en egentlig kræftsygdom, som i andre forsøg har vist sig at have en forebyggende effekt på visse kræftsygdomme.

Bispebjerg Hospital vil dække udgifterne til at indsamle vævsprøver, mens 2curex betaler for udgifterne forbundet med at udføre Inditreat-testen.

2curex rammer målet i forsøg med kræfttest 2curex fremrykker lancering af kræfttest – aktien stiger 12 pct. 2curex får grønt lys til dansk forsøg med hovedprodukt i endnu en kræftform 2curex får vigtig godkendelse til kræfttest 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier