Høreapparatboss optaget på liste over prominente danskere

Topchefen i høreapparatkoncernen Demant er sammen med blandt andre en minister og en internationalt anerkendt topforsker blandt de personer med tilknytning til den danske life science-industri, som i 2019 er blevet optaget i Kraks Blå Bog over de mest indflydelsesrige, nulevende danskere.
Søren Nielsen, adm. direktør i hørekoncernen Deman er blandt de nyoptagne i den seneste udgave af Kraks Blå Bog over de mest indflydelsesrige, nulevende danskere. | Foto: /Ritzau Scanpix/Niels Hougaard
Søren Nielsen, adm. direktør i hørekoncernen Deman er blandt de nyoptagne i den seneste udgave af Kraks Blå Bog over de mest indflydelsesrige, nulevende danskere. | Foto: /Ritzau Scanpix/Niels Hougaard

I dag udkommer Kraks Blå Bog, der med få undtagelser siden 1910 årligt har kortlagt de mest indflydelsesrige danskere.

207 nye navne er i 2019 føjet til, og ligesom i de foregående år er der også i år fundet plads til en række personer med direkte og indirekte tilknytning til life science-branchen.

"Det vigtigste valgkriterium for Kraks Blå Bog er, at de optagne skal have en særlig betydning inden for deres fagområde. Mange yder deres indsats uden for offentlighedens søgelys – det kan være med forbilledlig forskning, med toplederopgaver i den offentlige forvaltning, i virksomheder og i organisationer," siger Bolette Rud Pallesen fra Gads Forlag, der står bag udgivelsen, i en pressemeddelelse

"Blå Bog vidner om mangfoldigheden i et Danmark, der gør sig umage," tilføjer hun

Blandt de mere prominente nyoptagne i dette års udgave er topchefen Søren Nielsen fra høreapparatkoncernen Demant, der dermed giver følgeskab til chefkollegaen hos konkurrenten GN Hearing, Jakob Gudbrand.

Sidstnævnte blev optaget i den Blå Bog sidste år, dengang som direktør for den amerikanske medicokæmpe Thermo Fischer Scientific.

Den 47-årige civilingeniør-uddannede Søren Nielsen kom til Smørumbaserede Demant (tidligere William Demant, red.) allerede i 1995 og trådte til som adm. direktør i april 2017 med et klart budskab om, at hans succes skulle aflæses på væksten. 

Samme år leverede Demant et rekordregnskab med en samlet vækst på 10 pct. og en omsætning på 13,2 mia. kr. Siden er omsætningen vokset støt og udgjorde ved udgangen af 2018 knap 14 mia. kr. For det kvitterede Demant med en samlet lønpakke til Søren Nielsen i 2018 på 13,4 mio. kr.

Topforsker og minister

Også den danske topforsker og immunonkologi-professor Inge Marie Svane har fundet vej til Kraks Blå Bog. Som centerleder på Center for Cancer Immunterapi på den onkologiske afdeling på Herlev Hospital står hun blandt andet bag den såkaldte T-Win teknologi, som blandt andre biotekselskabet IO Biotech benytter sig af.

Inge Marie Svane er også knyttet som rådgiver for en række medicinalselskaber, herunder svenske Immunicum, ligesom hun er involveret direkte i flere forsøg med både danske og udenlandske biotekselskaber – blandt andre et fase-2 studie for Lytix Biopharma, der lige nu afprøver et middel mod kræftsygdommen bløddelssarkomer.

Fra det politiske liv finder man i 2019-20 udgaven af Kraks Blå Bog blandt andre erhvervsmanden og serieiværksætteren Tommy Ahlers, der til manges overraskelse blev udnævnt som uddannelses- og forskningsminister i maj sidste år, hvor han tog over efter Søren Pind (V).

Tommy Ahlers, der blandt andet er kendt fra iværksætterprogrammet "Løvens hule" på DR1, har udover at have stiftet en række selskaber også været involveret i Leo Pharmas digitale innovationssatsning Leo Innovation Lab, hvor han tidligere var bestyrelsesmedlem og fra starten var med til at sætte holdet i kraft af en plads i ansættelsesudvalget.

I sin relative korte tid som minister har Tommy Ahlers blandt andet været med til at udfase Innovationsmiljøerne, lande en aftale om dansk placeret internationalt videncenter om antibiotikaresistens med 400 ansatte og åbne et innovationscenter i Boston.

Sidstnævnte for at give danske virksomheder en smutvej ind til den guldmine af life science-forskning, sundhedsstartups og medicinalgiganter, som befinder sig i den amerikanske storby.

Sidste år blev Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz og koncerndirektør i Lundbeck Lars Bang optaget i Kraks Blå Bog. Og forrige år, i 2017-udgaven, fandt koncerndirektør for Lundbeck, Anders Gersel Pedersen, og formand for Pharmadanmark Rikke Rie Løvig Simonsen vej frem til opslagsværket.

Personer fra life science-industrien og myndigheder

Søren Nielsen,

Adm. direktør, Demant

Inge Marie Svane,

Centerleder på Center for Cancer Immunterapi, Herlev Hospital

Tommy Ahlers,

Uddannelses- og forskningsminister

Jacob Cold,

Vicedirektør, Lægemiddelstyrelsen

Øvrige personer med tilknytning til life science og sundhedssektoren:

Niels Kromann,

Cheflæge, Kræftens bekæmpelse

Jannick Brennum,

Centerdirektør, Neurocentret, Rigshospitalet

Michael Braüner Schmidt,

Lgefaglig direktør, Aalborg Universitetshospital

Anders Kühnau,

Regionsrådsformand, Region Midtjylland

Heino Knudsen,

Regionsrådsformand, Region Sjælland

Leif Panduro Jensen,

Koncerndirektør Region Sjælland

Lisbet Rosenkrantz Hölmich,

Klinisk forskningslektor, overlæge, Herlev og Gentofte Hospital

Per Hölmich,

professor, overlæge, Amager-Hvidovre Hospital

Hartwig Roman Siebner,

Forskningsleder, klinisk professor, Neurologisk Afd., Bispebjerg Hospital

Erik Sloth,

Lægeprofessor, opfinder

Karina Dahl Steffensen,

Professor, overlæge, ph.d, Vejle Syghus, SDU

Jens Søndergaard,

Professor, forskningsleder, læge, SDU og Forskningsenheden for Almen Praksis i Odense

Trine Hyrup Mogensen,

Professor, MSO, afdelingslæge Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også