MedWatch

Chef for britisk lægemiddelstyrelse har sagt op

Ian Hudson forlader i 2019 den britiske lægemiddelstyrelse, som han har stået i spidsen for siden 2012.

Siden brexit blev en realitet har EMA løbende flyttet opgaver fra den britiske lægemiddelstyrelse. | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Alastair Grant

Den britiske pendant til Lægemiddelstyrelsen, Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), skal i 2019 have ny øverste chef efter Ian Hudson, der tirsdag meddelte, at han forlader sin stilling til efteråret 2019.

Allerede til foråret vil rekrutteringsarbejdet for at finde hans efterfølger bliver indledt, sådan at overgangen til en ny adm. direktør kan ske under så gnidningsløst som muligt, skriver den britiske regering i en meddelelse.

Ian Hudson har været ansat hos MHRA 18 år - heraf de de seneste seks år som agenturets øverste chef.

"Jeg føler, at tiden er den rette for at en ny person kan lede agenturet gennem den næste fase efter udtrædelsen fra EU næste år," udtaler Ian Hudson i meddelelse.

Som værtsnation for det europæiske lægemiddelagentur, EMA, har den den britiske lægemiddelmyndighed historisk været en af de mest aktive styrelse til at påtage sig opgaver for EMA. Disse opgaver er efter brexit blev en realitet løbende blevet overdraget til andre medlemslandes myndigheder, og siden september har MHRA ikke påtaget sig nye vurderingsopgaver på vegne af det europæiske lægemiddelsamarbejde.

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier