MedWatch

Mus, mænd og ADHD

Tre forskere fra Instituttet for Biomedicin, Aarhus Universitet, har fået tildelt en millionbevilling for at forbedre diagnostik og behandling af ADHD.

Foto: PR

Lundbeckfonden har netop doneret 2 mio. kroner til et forskningsprojekt, der kan gøre os klogere på ADHD. I spidsen for projektet står tre forskere fra Instituttet for Biomedicin, Aarhus Universitet, ph.d., lektor Simon Glerup, læge Søren Dinesen Østergaard og populationsbiolog, genetiker Ditte Demontis.

Tidligere studier har vist, at deaktivering af de gener, der koder for de såkaldte ”sortilin-lignende” receptorer i hjernen, forårsager udvikling af ADHD-lignende opførsel hos mus. I det nye projekt vil forskerne undersøge, hvorvidt disse gener har samme betydning hos mennesket. Håbet er, at den nye viden kan bidrage til at forbedre diagnostik og behandling af ADHD i fremtiden.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier