MedWatch

Dansk app skal spotte hudkræft i tide

En dansk iværksætter har udviklet en ny app, der hjælper brugere med at finde frem til forandringer i deres modermærker, så en eventuel kræftdiagnose kan blive stillet i tide. Og man har allerede indgået et samarbejde med en australsk organisation.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

Da iværksætteren Jon Friis for nogle år siden fik ansvaret for at holde øje med sin kærestes modermærker og om de forandrede sig, fik han en god idé. Den er nu blevet realiseret i selskabet Miiskin, som har udviklet en app, der netop kan klare det arbejde for brugeren.

Det skriver Børsen.

App’en er nu lanceret og tilgængelig til både Android og iPhone, hvor den netop har rundet 100.000 downloads, og selskabet har også indgået et samarbejde med Cancer Council Australia, der svarer til danske Kræftens Bekæmpelse.

"Rent kommercielt håber vi, at det kan være indgangen til at lave samarbejder med forsikringsselskaber. Der er allerede flere forsikringsselskaber, der samarbejder med stress- og diabetesapper," siger Jon Friis til Børsen og tilføjer:

"Vi har ikke den store omsætning lige nu, men når vi lancerer vores premium-version, begynder der at komme omsætning."

Han håber, at det australske samarbejde kan åbne døren for to millioner nye brugere.

  Modermærkeselskab scanner efter nye markeder  

 Tidligere Novo-mand vil skabe digitalt forum for patienter 

 ”Omkring år 2020 vil de fleste eksperter have en kognitiv assistent” 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier