MedWatch

Medtronic tilbagekalder pumpe efter fejl

Den irsk-amerikanske medicokæmpe Medtronic har nu tilbagekaldt en infusionspumpe efter fejl i apparatet. Pumpen er tidligere blevet kædet sammen med dødsfald.

En infusionspumpe fra medicokæmpen Medtronic er nu blevet tilbagekaldt efter en softwarefejl. Ifølge FierceBiotech kan fejlen medføre, at pumpen enten giver for meget eller for lidt medicin.

Pumpen bruges til at behandle kroniske smerter og kræft.

Tilbagekaldelsen omhandler SynchroMed EL og SynchroMed II pumper, som programmeres af fagpersonale til at give receptpligtige lægemidler til forskellige dele af kroppen. Tilbagekaldelsen er blevet klassificeret som en klasse 1 af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, som er den mest alvorlige klassificering, hvor der er risiko for alvorlige bivirkninger eller dødsfald.

Det er ikke første gang, at Medtronic har problemer med infusionpumpen. Tilbage i september udsendte selskabet en ”Urgent Medical Device Correction” med softwareopdateringer og ændringer i indlægssedlen.

En patient sagsøgte selskabet tilbage i 2012, hvor han anklagede en defekt pumpe for at være skyld i hans lammelse. I 2013 udsendte Medtronic flere advarsler, efter pumpen blev kædet sammen med 14 dødsfald.

Medtronic kædet til dødsfald

Og i 2015 blev distribution og produktion af SynchroMed stoppet af FDA efter ”vedvarende problemer i produktionen i udstyret”.

Medtronic stopper pumpe-produktion efter ordre fra FDA

Medtronic får kinesisk afklapsning og millionbøde

Medtronic sænker forventninger efter ”skuffende” kvartal

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier