MedWatch

Amerikansk senator kræver svar fra Medtronic

Medtronic skal stå skoleret for en amerikansk senator efter alvorlige anklager om at have skjult bivirkninger i forbindelse med et større studie.

Den amerikanske senator Al Franken afkræver nu ifølge Reuters den amerikanske medicokoncern Medtronic og de regulatoriske myndigheder svar ovenpå alvorlige anklager, som blev bragt til lys i avisen The Minneapolis Star Tribune i denne uge.

Medtronic har hovedkvarter i Minneapolis i Minnesota, hvor Al Franken er senator.

Avisens historie går på, at Medtronic havde studeret resultaterne af 3600 patienter, der modtog selskabets produkt Infuse mellem 2002, hvor produktet blev godkendt, og 2006. Læger havde rapporteret mere end 1000 bivirkninger. Men i stedet for at rapportere dem til FDA senest 30 dage efter at have opdaget dem, som loven kræver, skjulte Medtronic dem ifølge avisen.

Selskabet afviser at have gjort noget bevidst ulovligt. I stedet er dets forklaring, at databasen med bivirkninger var havnet det forkerte sted internt og blev rapporteret til FDA, efter det blev opdaget mere end fem år senere. Selskabet hævder videre, at ingen patienter led last som følge af forsinkelsen.

Medtronic får godkendt verdens mindste pacemaker i USA

Medtronic leverer ventet overskud

Medtronic får ny Parkinsons-godkendelse for hjerneudstyr

Medtronic indgår nyt kinesisk diabetes-samarbejde

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier