MedWatch

Skandaleramte Toshiba tæt på milliardsalg

Det japanske konglomerat Toshiba har givet den japanske kameraproducent Canon eksklusiv ret til at byde på den del af Toshibas forretning for medicinaludstyr. Det sker som led i Toshibas forsøg på en omstrukturering oven på en omfattende skandale.

Toshiba/PR
Foto: Toshiba/PR

Tilbuddet, som Toshiba har modtaget fra Canon, er overlegent sammenlignet med andre, og Canons eksklusivret vil gælde frem mod 18. marts, skriver Toshiba i en meddelelse.

Bejlere til Japans største producent af medicinaludstyr har tidligere fået at vide, at de skulle byde mere end 700 mia. yen, svarende til omkring 42 mia. kr., har kilder med indblik i frasalget ifølge Bloomberg News oplyst.

Salget af divisionen kommer, efter at Toshiba måtte lægge navn til en skandale om syv års fejlagtige regnskaber, der ramte i løbet af foråret og sommeren sidste år. Derfor skal der nu ryddes gevaldigt op i forretningen.

Der skal omstruktureres både på ledelses- og produktionsplan, fabrikker skal lukkes, og der skal sælges aktiver fra, oplyste konglomeratet i forbindelse med sit seneste regnskab i februar. Her meddelte selskabet desuden, at det venter at komme ud af regnskabsåret 2015/16, der løber til udgangen af marts, med et tab på 710 mia. yen, svarende til 40,5 mia. kr.

Mod slutningen af december sidste år varslede Toshiba desuden, at selskabet vil fyre knap 8000 ansatte som en del af den massive oprydningsplan i selskabet.

Toshiba-aktien er i onsdagens handel faldet med 2,3 pct. til 203,60 yen på børsen i Tokyo, mens Canon-aktien er steget med 0,9 pct. til 3326 yen.

Toshiba sælger medico fra

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier