MedWatch

Analytiker: WDH-aktien vil outperforme det generelle marked

William Demant har ifølge Sydbank-analytiker Morten Imsgard leveret en god afslutning på 2015, og det bør sende aktien nordpå.

Ovenpå et flot regnskab for 2015 vil aktien hos William Demant Holding alt andet lige klare sig bedre end det generelle marked tirsdag.

Det vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank i en kommentar kort efter, at den danske høreapparatproducent før tirsdagens børsåbning har præsenteret årsregnskab.

"Det er en god afslutning på 2015, hvor selskabet har haft en rigtig stærk salgsvækst. Det er noget af det, der selvfølgelig er positivt for os analytikere at se, at de har succes med deres seneste produktlanceringer," siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Selskabet omsatte for 5622 mio. kr. i de sidste seks måneder af sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates sigtede efter et salg på 5512 mio. kr. I andet halvår 2014 blev omsætningen 4807 mio. kr.

I forbindelse med regnskabet meddeler selskabet, at det for 2016 venter at realisere et driftsresultat (EBIT) på 2,0-2,3 mia. kr. i 2016. Til sammenligning ventede analytikerne inden regnskabet et driftsresultat på 2120 mio. kr. i hele 2016, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Lidt bredere end forventet

I 2015 realiserede William Demant et EBIT på 1878 mio. kr.

"2016-forventningerne er nok lidt bredere formuleret end det, jeg havde regnet med. Men intervallet rummer stadigvæk mulighed for at nå de estimater, som egentlig ligger i markedet. Det er egentlig lidt på linje med, hvad vi så sidste år," siger Morten Imsgard.

Senioranalytikeren nævner desuden, at den helt store nyhed i regnskabet er, at selskabet er klar med den nye produktplatform baseret på den trådløse teknologi 2,4 GHz i slutningen af andet kvartal.

Dermed er vejen banet for lanceringen af selskabets længe ventede dual chip-høreapparat, der bygger på den trådløse teknologi, og som selskabet allerede sidste år afslørede, at det ville lancere i løbet af 2016.

Coloplast-direktør ind i WDH-bestyrelse

Demant løfter sløret for sin trådløse satsning

William Demant afslutter året stærkt

Forsiden lige nu

Dansk-stiftet biotekselskab tynget af massiv gæld

Dansk-stiftede Egalet, som har rykket sit hovedkvarter til USA og er børsnoteret på Nasdaq i New York, kæmper med en gæld, der er tre gange så høj som selskabets markedsværdi. Det viser en gennemgang foretaget af EP Vantage.

Rekordhøjt salg for Novo-opkøb

Medicinalselskabet Xellia Pharmaceuticals, der har hovedsæde i Danmark og Novo Holdings som ejer, byder endnu en gang på vækst – faktisk den højeste i selskabets historie. Og der bliver god brug for pengene, for 2018 byder på store investeringer.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier