MedWatch

NNIT jagter øgede markedsandele i Danmark

Målsætningen om at hente vækst skal realiseres ved at tage markedsandele fra konkurrenterne, lyder det fra NNIT's topchef.

Adm. direktør NNIT
Foto: Steen Wrem

It-selskabet NNIT venter i 2016 at øge omsætningen med mindst 5 pct. Det skal sikres gennem et øget forretningsomfang med eksisterende kunder men også ved fortsat at stjæle kunder fra konkurrenterne.

Det siger selskabets administrerende direktør, Per Kogut, i et interview med Ritzau Finans.

"Væksten skal realiseres ved, at vi går ud og får fat i nye kunder. En stor del af det vil ske på det danske hjemmemarked, som vokser med 1,0-1,5 pct. om året, så vi skal ud at tage markedsandele fra vores konkurrenter," siger Per Kogut.

Han ser derover potentiale for vækst bandt de bestående kunder.

"Vi har en meget flot kundebase, som vi tror, vi kan udvide samarbejdet med," siger han.

Hvor stor en del af væksten, der skal sikres af bestående kunder henholdsvis på helt nye kundeforhold vil selskabet ikke oplyse om, men vækstfokus er rettet mod international life science og det danske hjemmemarked.

I 2015 omsatte NNIT for 2600 mio. kr., hvilket i konstante valutakurser var en fremgang på 7,0 pct. Den seneste udmeldte prognose fra selskabet var en omsætningsvækst i lokale valutaer i 2015 på 6-8 pct.

At dømme ud fra selskabet ordrebog er selskabet godt på vej mod realisering af yderligere vækst i 2016. I begyndelsen af året er ordrebogen øget med 104 mio. kr. til 2020 mio. kr., hvilket svarer til en fremgang på 5,4 pct. i forhold til niveauet i begyndelsen af 2015.

Selskabet har valgt at introducere ordrebogen for at give investorerne og andre indsigt i, hvordan den fremtidige omsætning vil være.

"Det giver en indikation af vores fremtidige vækst. Vi har guidet en på en langsigtet omsætningsvækst på 5 pct., og vi kan se nu, at vores backlog i 2016 er ca. 5,4 pct. større i forhold til 2015, og det passer jo fint med vores langsigtede guidance på 5 pct.," siger Per Kogut.

Han er erklærer sig tilfreds med, hvad selskabet har præsteret i fjerde kvartal, som traditionelt er et stort kvartal for selskaber inden for it.

"Jeg synes ikke, at fjerde kvartal har budt på noget dramatik overhovedet. Det er jo et kvartal, som alle i it-industrien ser frem til, for det er typisk det bedste kvartal på hele året både på top og bund. Det har det heldigvis også været for os i 2015," lyder det fra NNIT-topchefen.

Pæn fremgang i driften hos NNIT

NNIT indgår tocifret millionaftale med to forsikringsselskaber

NNIT-direktør: Life science-segmentet ser ud til at bære frugt

NNIT fortsætter med at vokse

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier