MedWatch

Sonova ser væksten løfte sig igen i implantat-forretningen

Fundamentet for vækst i implantatmarkedet er ifølge Sonovo-topchef til stede, og det nuværende dyk er midlertidigt.

Foto: Sonova/PR

Væksten på markedet for cochlear-implantater har været dalende over det seneste år, og i løbet af 2015 er markedet ifølge Sonova vokset med et midt-encifret procenttal.

Men markedet - som Sonova har været en del af i mange år gennem datterselskabet Advanced Bionics - har et meget stort potentiale, lyder det fra det schweiziske selskab.

"Vi tror, at den lidt lavere vækst er midlertidig. På længere sigt er vi overbeviste om, at markedet har potentiale til en høj encifret vækst. Generelt bliver implantater mere og mere populære, og det er en god grund til, at fundamentet for vækst er til stede," siger Lukas Braunschweiler, der er administrerende direktør hos Sonova, i forbindelse med selskabets investordag i Stäfa, Schweiz, tirsdag.

Sonova ser cochlear-implantater som en meget vigtig og voksende del af hørepleje-sektoren generelt.

I forbindelse med investordagen tirsdag præsenterede selskabet desuden nye lydprocessorer til sine cochlear-implantater, der bygger på lydteknologi fra hovedbrandet inden for høreapparater, Phonak. Produkterne går under navnet Naída CI Q.

Blandt de danske producenter er det kun William Demant Holding, der er aktiv på markedet for cochlear-implantater. Det er sket gennem opkøbet af franske Neurelec i 2013 - et selskab, der nu er en del af den heftigt voksende forretningsenhed Oticon Medical.

Oticon Medical har lanceret sit første cochlear-implantat nogensinde - det såkaldte Neuro One - i 2015. Men der venter også flere "store lanceringer" i både 2016 og 2017, har selskabet tidligere varslet.

 Sonova præsenterer nye produkter ved investordag

 William Demants premium-satsning møder hårdere konkurrence

 WDH-dir: Store muligheder i historisk implantat-lancering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier