MedWatch

FDA giver ny godkendelse til udstyr mod hjernekræft

De amerikanske myndigheder har godkendt en type medicinsk udstyr til behandling af nydiagnosticerede patienter med en aggressiv form for kræft i hjernen.

Foto: Novocure/PR

Amerikanske patienter, som bliver diagnosticeret med glioblastoma multiforme (GBM), får nu et nyt våben i kampen mod den aggressive form for hjernekræft. De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, som også regulerer medicinsk udstyr, oplyser således, at man har udvidet indikationen for en særlig type udstyr til behandling af sygdommen.

FDA har godkendt udstyret Optune fra selskabet Novocure til behandling af nydiagnosticerede GBM-patienter. Udstyret blev allerede i 2011 godkendt til patienter, som havde oplevet en forværring af sygdommen efter kemoterapi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier