Ugebrev: William Demant kan få oprejsning i 2015

2015 kan meget vel blive året, hvor Wiilliam Demants kursefterslæb for de seneste tre år bliver indhentet, vurderer Økonomisk Ugebrev.
Foto: William Demant/PR
Foto: William Demant/PR
RITZAU FINANS

De seneste tre år er værdien af de danske aktier næsten fordoblet, men for aktionærerne i William Demant Holding (WDH) er det gået den modsatte vej.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue, der forklarer, at det skyldes, at WDH indtil for tre år siden blev værdisat som en vækstaktie.

"Denne forudsætning accepterede investorerne ikke længere, og det var derfor nødvendigt med en tilpasning af aktiekursen til den nye virkelighed," skriver ugebrevet, der nu ser den tilpasning som gennemført.

Det er ifølge ugebrevet en af årsagerne til, at WDH’s seneste årsregnskab resulterede i en stærk kursstigning på trods af en ganske beskeden fremgang i både omsætning og indtjening.

"En anden årsag er, at væksten faktisk er højere, end det umiddelbart ser ud til," fremhæver ugebrevet.

"For det første opgøres WDH’s årsregnskab i danske kroner, men 98 pct. af selskabets salg foregår i udenlandsk valuta," skriver ugebrevet.

Påvirkes negativt af udenlandsk valuta

Det betyder, at regnskabet i danske kroner påvirkes negativt af kronens styrke i forhold til de valutaer, som WDH handler i.

For det andet påvirkes regnskabet negativt af tabet på et kundelån i USA.

"I årsregnskabet oplyses ikke nærmere om dette tab, men i 3. kvartalsregnskabet blev det oplyst, at et langfristet lån til en optikerkæde i USA pga. kædens konkurs forventes at give et tab på 50 mio. kr.," oplyser ugebrevet, der vurderer de to forhold påvirker negativt, men ingen af forholdene siger reelt noget om WDH’s udvikling, og regnskabet bør derfor korrigeres for dem.

Justeres der for disse forhold får ugebrevet en EBIT-vækst på 7 pct. i stedet for det officielle tal på 1,4 pct. Overskudsgraden stiger fra 18,8 pct. til 19,6 pct., hvilket er væsentligt, da regnskabet viser en tilbagegang i overskudsgraden på 0,6 pct.point reelt dækker over en stigning på 0,2 procentpoint.

Indtjeningen påvirkes naturligvis også af justeringerne.

"Dermed er WDH igen på vej mod en værdiansættelse som vækstaktie, selvom WDH selv melder forsigtigt ud med forventningen om et primært driftsresultat (EBIT) i 2015 i intervallet 1,7-2,0 mia. kr. (2014: 1761 mio. kr.)," skriver ugebrevet.

Bliver en af vinderne

I det brede interval holder selskabet muligheden åben for alt fra et svagt fald, over stagnation til en vækst på over 10 pct.

"Det er måske lidt overraskende, at analytikerne venter et 2015 i den høje ende af WDH’s brede interval på et marked med en beskeden vækst og hård konkurrence. Men det afspejler troen på, at WDH bliver en af vinderne på det nye marked," skriver ugebrevet.

"Med udgangspunkt i den tillid til WDH bliver en ventet P/E for 2015 på niveau med branchemedianen (og i øvrigt også på niveau med konkurrenten Sonova) reelt til en undervurdering, og det begrunder kursstigningerne efter årsregnskabet," skriver ugebrevet, der ser investorernes nye syn på WDH som en mulighed for, at aktien kan blive en af de gode investeringer i 2015, hvor efterslæbet fra de seneste tre år delvist kan indhentes.

WDH lukkede fredag i 558 kr. efter at være faldet 0,4 pct.

 WDH tjener flere penge end ventet 

 Nordea ser lyst på WDH's lanceringsstrategi

 Sydbank: Absolut godkendt WDH-slutning på 2014

 Niels Jacobsen: Faldende priser fortsætter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også