MedWatch

Robotten: Menneskets nye bedste ven

Det ligner et simpelt snoretræk med en motor på. I virkeligheden er det en prisvenlig genoptræningsrobot, der ikke sprænger budgettet. Den hedder RoboTrainer Light og er endnu et skridt på vejen til at gøre robotterne til en naturlig del af almindelige menneskers hverdag.

Fra CareWare-messen i Turbinehallen | Foto: Jan Dagø / JP

På Syddansk Universitet findes robotlaboratoriet RoboLab. Her har en håndfuld ingeniører udviklet RoboTrainer Light – robotten, som skal hjælpe patienter, der har svært ved at træne, til at kunne gøre det selv. Målet med den nye robot er at skabe en simpel og effektiv genoptræningsmaskine, som både er billig at fremstille og nem at transportere, og som kan tilbyde patienterne ubegrænset træning uafhængig af ergo- og fysioterapeuter.

RoboTrainer Light er baseret på et helt simpelt snoretræk. Kernen i snoretrækket er en computer, der ikke er større end en appelsin. Uden på computeren sidder en hjulskinne, som en tynd orange nylonsnor smyger sig rundt om. Den orange snor føres igennem en motor, og for enden af nylonsnoren er en løkke, som patienten trækker i. Civilingeniør og forsker ved RoboLab, Anders Stengaard Sørensen, som har været med til at udvikle RoboTrainer Light, forklarer:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier