MedWatch

Widex flytter produktion til Estland

Høreapparatkoncernen kommer til at afskedige i Danmark som følge af udflytningsplan.

Foto: Jyllands-Posten

En af Danmarks tre storkoncerner inden for høreapparater, privatejede Widex, flytter i løbet af to til fire år det meste af sin produktion til Estland. Konsekvensen er massefyringer i Helsinge. Der skriver business.dk.

Vicedirektør Anders Westermann siger til netavisen, at baggrunden er omkostningsbesparelser for at styrke konkurrenceevnen.

"Vi er nødt til at kigge på alle elementer i forretningen, og der er det timelønnede arbejde bare et element. Vi vil gradvist flytte store dele af det timelønnede arbejde til Estland. Men vi vil stadig beholde enheder her i Danmark i Lynge og Helsinge," siger Anders Westermann.

Fagbladet 3F mente fredag at vide, at det drejer sig om 400-500 stillinger. Så mange jobs er der dog ikke tale om, oplyser direktøren uden at ville sætte tal på antallet af fyringer i Danmark. Her er der ca. 850 medarbejdere.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier