MedWatch

Widex flytter produktion til Estland

Høreapparatkoncernen kommer til at afskedige i Danmark som følge af udflytningsplan.

Foto: Jyllands-Posten

En af Danmarks tre storkoncerner inden for høreapparater, privatejede Widex, flytter i løbet af to til fire år det meste af sin produktion til Estland. Konsekvensen er massefyringer i Helsinge. Der skriver business.dk.

Vicedirektør Anders Westermann siger til netavisen, at baggrunden er omkostningsbesparelser for at styrke konkurrenceevnen.

"Vi er nødt til at kigge på alle elementer i forretningen, og der er det timelønnede arbejde bare et element. Vi vil gradvist flytte store dele af det timelønnede arbejde til Estland. Men vi vil stadig beholde enheder her i Danmark i Lynge og Helsinge," siger Anders Westermann.

Fagbladet 3F mente fredag at vide, at det drejer sig om 400-500 stillinger. Så mange jobs er der dog ikke tale om, oplyser direktøren uden at ville sætte tal på antallet af fyringer i Danmark. Her er der ca. 850 medarbejdere.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier