MedWatch

VF-formand: Vigtigt at kunne sige nej til investeringer

Vækstfondens formand Carsten Koch: Vi må leve med beklagelser fra firmaer

Et godt marked for risikovillig kapital er karakteriseret ved, at sunde forretninger kan skaffe finansiering til deres vækst. Men det er også karakteriseret ved, at forretninger, der viser sig ikke at hænge sammen, får nej til yderligere finansiering. På baggrund af den seneste uges debat i såvel Dagbladet Børsen som Ingeniøren om finansiering i Vækstfonden, synes jeg, at det er på sin plads at understrege vigtigheden af sidstnævnte.

Når man investerer i nye vækstvirksomheder, beror beslutningen på en række forudsætninger om bl.a. teknologiudvikling og salg af produkter, der kan vise sig ikke at holde. For at reducere risikoen ved investeringerne og for at undgå kapitalspild ved forretningsudvikling, der viser sig ikke at være bæredygtig, er det fast praksis, at investorerne opdeler investeringer i trancher, hvor en del af kapitalen først udbetales, når bestemte udviklingsmål er nået. Den praksis har vi også i Vækstfonden. Hvis en virksomhed ikke opfylder målsætningerne, der er fastsat i aftalen for udbetaling af en tranche, vil investorerne indbyrdes drøfte, hvad der skal ske. Alt efter hvor alvorlig en afvigelse fra den oprindelige plan, der er tale om, kan investorerne vælge helt at stoppe for yderligere udbetalinger, justere på de aftalte vilkår, herunder pris på aktier, eller fortsætte med den oprindelige udbetalingsplan.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier