MedWatch

Privat drift af sundhedsydelser vil øge eksporten

Det vil være til gavn for den danske eksport af velfærdsydelser, hvis staten i højere grad åbner op for at lade private drive eksempelvis sygehuse. Det mener flere erhvervsfolk, eksperter og borgerlige politikere.

Foto: Colourbox

Danmark halter efter eksempelvis Sverige i eksporten af velfærdydelser, for det er næsten umuligt at samle erfaring ved at drive eksempelvis plejehjem eller hospitaler i Danmark.

Det er budskabet fra en række sundhedseksperter og formanden for regerings vækstteam inden for sundhed, Falck-direktør Allan Søgaard-Larsen i Berlingske tirsdag.

"Hvis ikke Falck havde fået lov til at opbygge kompetencer med ambulancekørsel for det offentlige, så havde vi aldrig opnået de internationale kontrakter, som vi og vores underleverandører i dag nyder godt af, og som skaber mange arbejdspladser," siger Allan Søgaard-Larsen til avisen.

Falck er i dag verdens største operatør af ambulancekørsel og er til stedet i 35 lande med 29.000 medarbejdere.

Proffesor er enig

At der findes et potentiale, bakkes op af flere professorer. Det gælder eksempelvis professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen:

"Der er uden tvivl et eksportpotentiale i mere samarbejde mellem det offentlige og private på områder, hvor der i dag ikke er privat leverandører," siger han til avisen.

Både Venstre og Konservative fortæller til Berlingske, at de er klar til at se på mulighederne for at åbne op for private aktører, mens sundhedsminister Astrid Krag (SF), siger til avisen, at hun mener, det offentlige er den bedste garant for lige adgang til sundhedsvæsenet for alle danskere.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier