MedWatch

Danske life science virksomheder rykker fra feltet

Eksporten fra virksomheder i sundhedssektoren udgør en stadig større andel af landets samlede eksport. Her er de vigtigste eksportlande.

Foto: David Bering / Jylland-Posten

Lægemidler, medicoudstyr og -apparater samt hjælpemidler tegner sig for en stigende andel af dansk eksport, fremgår det af Vækstteamets rapport. Her er nogle fakta:

Eksporten af disse udgjorde knap 12 pct. af den samlede danske vareeksport i 2011. Den største varegruppe er lægemidler, som udgør 9,5 pct. Til sammenligning udgjorde eksporten af lægemidler 3,5 pct. af dansk eksport i 1990. Virksomheder inden for sundheds-it samt service- og driftsløsninger er derimod mere orienterede mod hjemmemarkedet.

Udviklingen i eksporten afspejler, at Danmark har en række erhvervsområder med klare styrkepositioner i forhold til andre vestlige lande.

Ca. 19 pct. af eksporten af lægemidler, hjælpemidler og medicoudstyr går til USA, der dermed er det største enkeltstående eksportmarked inden for disse områder. Til sammenligning aftager EU15-landene under ét godt 40 pct. med Tyskland, Sverige, Storbritannien og Frankrig som de største aftagere.

BRIKlandene aftager ca. 8 pct. af den danske vareeksport af lægemidler, hjælpemidler samt medicoudstyr og - apparater. Også her er det især lægemidler, der trækker vareeksporten.

Ny rapport: Sådan rykker dansk life science 

Lif tilfreds med vækst-anbefalinger 

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier