Dansk aktør i milliardkapløb om sundheds-it

Et århusiansk softwarehus er i samarbejde med den amerikanske it-gigant IBM med i kapløbet om at levere en ny it-sundhedsplatform til Region Hovedstaden og Region Sjælland.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Århusianske Systematic er tæt på en samlet ordre til det offentlige, der nærmer sig milliardklassen.

Ifølge Børsen er Danmarks største, privatejede softwarehus nemlig i samarbejde med IBM med i kapløbet om at levere en ny it-sundhedsplatform til Region Hovedstaden og Region Sjælland, der ifølge selskabets direktør kan op mod en mia. kroner værd over mindst fem år.

"Den globale sundhedssektor er et fremtidigt vækstområde. Derfor er det utroligt vigtigt for os at vinde ordren. For hvis man ikke er leverandør til sit eget hjemmemarked, er det endog meget svært at komme ind på eksportmarkederne," siger Michael Holm, adm. direktør i Systematic, til avisen.

Systematic er som den eneste danske virksomhed blevet prækvalificeret til at byde på ordren - sammen med to amerikanske, en svensk og en tysk løsning. Afgørelsen falder ifølge Børsen sandsynligvis til november.

Kernen i det århusiansk bud er den elektroniske patientjournal, som selskabet allerede har leveret til Region Midtjylland.

 Direktør: Velfærdsteknologien bliver rullet ud nu

 Dansk velfærdsteknologisk firma til tops i konkurrence 

 Kommuner vil investere massivt i velfærdsteknologi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også