MedWatch

Netbørsmægler: To life science firmaer imponerer

To selskaber inden for life science har imponeret internet-børsmægleren Nordnet. Private investorer var især vilde med ét selskab.

Foto: Colourbox

Private investorer købte i 2012 i stor stil aktier i Novo Nordisk, Vestas og FLSmidth, mens der blev solgt ud i selskaber som Pandora, GN og DSV. Det viser i handelsstatistik fra Nordnet, hvis kunder i løbet af året har nettokøbt danske aktier for mere end 400 mio. kr.

"Det har været endnu et år, hvor de konjunkturfølsomme selskaber afkastmæssigt er blevet distanceret af de robuste og stabile leverandører af gode resultater. De danske aktier er steget i underkanten af 30 pct.," konstaterer Nordnet og peger på, at Novo Nordisk, Coloplast og Chr. Hansen har imponeret.

Derudover har Pandora oplevet et comeback efter den kursmæssige deroute i 2011, mens Vestas for tredje år i træk er bundprop blandt de store aktier.

Hos Nordnet nettokøbte kunderne i 2012 Novo-aktier for 148,4 mio. kr., og det svarer til det samme niveau som de efterfølgende tre tilsammen, hvilket ifølge internetmægleren er et bevis på, at de private investorer her en meget stor tillid til Novo.

På de efterfølgende pladser over mest købte følger Vestas, FLSmidth og TDC, mens de private investorer ifølge Nordnet har brugt stigende aktiekurser i Pandora, GN Store Nord og DSV og Carlsberg til her at reducere beholdningerne.

De anførte tal er opgjort per 19. december.

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier