MedWatch

Ekspertpanelet har valgt Aarhus

Danmarks første partikelterapicenter til kræftbehandling kommer til at ligge hos Aarhus Universitetshospital, efter at aarhusianerne blev valgt over Rigshospitalet.

Foto: Colourbox

Et internationalt ekspertpanel har valgt Aarhus Universitetshospital frem for Rigshospitalet som stedet, hvor Danmarks nationale partikelterapicenter skal placeres.

"Med ekspertpanelets vurdering har vi et solidt fagligt grundlag at arbejde videre på. Der er stadig et godt stykke vej igen, før vi har et dansk partikelcenter, men hvis det lykkes at finde midler til at finansiere projektet, kan vi styrke behandlingen af særlige kræftformer, ikke mindst hos børn," siger sundhedsminister Astrid Krag (SF) til Ritzau.

Fortsat kapløb

Først skal finansieringen dog på plads, før bygningen af partikelterapicentret kan påbegyndes. Region Midtjylland har stillet grunden gratis til rådighed, og Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har givet 50 mio. kr. til projektet. Byggeriet er klar til at starte nu, og vil kunne være klar til at modtage den første patient i 2017.

Anlægget forventes at koste cirka 770 mio. kr. Bygningen koster 295 mio. kr, mens udstyret koster 475 mio. kr.

Region Hovedstaden oplyser ifølge Ritzau, at regionen længe har arbejdet på at etablere et partikelterapianlæg ved København, og at regionen arbejder videre med den plan. Dette anlæg vil koste omkring 300 mio. kr., og vil kunne stå klar til anvendelse allerede i 2015.

 Kanonkrig går ind i afgørende fase

 Ekspertpanel skal vælge mellem Skejby og Riget 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier