MedWatch

Coloplast-udbytte bliver historisk stort

Udbytte-udbtealingen på Coloplasts generalforsamling tirsdag bliver ifølge en avis den største nogensinde.

Foto: Coloplast / PR

Når Coloplasts aktionærer på tirsdag sætter tænderne i et stykke kage og drikker kaffe forud for selskabets ordinære generalforsamling i Humlebæk, kan de godt glæde sig. Det skrev Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Medico-virksomheden med hovedsæde i Humlebæk gør klar til at udbetale det højeste udbytte nogensinde efter fire år, hvor selskabet har tredoblet sin værdi på aktiemarkedet midt i finanskrisen. Bestyrelsen lægger op til at udbetale 20 kroner i udbytte per aktie, og det svarer til 841 millioner kroner. Populært sagt kan man sige, at de 70 millioner kroner vil ramme de private aktionærer i først og fremmest danske hjem, der får lidt ekstra op til jul.

Læs også: Coloplast vil forgylde aktionærer

Opskriften på succes er dygtig ledelse og et marked, der ikke forsvinder under en økonomisk krise, vurderer aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank over for avisen.

"Coloplast opererer i en sektor, der er skærmet mod den økonomiske afmatning. Hvis man har brug for en stomipose, skal man have den, uagtet at der kører en finanskrise. Men der er også punkter, hvor Coloplast har klaret sig fabelagtig godt. Coloplast har haft succes med udflytningen af produktion til Ungarn og Kina, og det har øget deres lønsomhed markant," fortæller han til Frederiksborg Amts Avis og understreger, at Coloplast også har formået at præstere nye, innovative produkter de seneste år.

En undersøgelse fra forsommeren viste, at Coloplast ubetinget er det selskab i verden, som 300 patientgrupper fra 40 lande har allermest tillid til og tilfredshed med.

Coloplast vokser ud af Europa

Bank: Coloplast er i gang med at transformere sig

Coloplast-direktører nyder godt af støt kursfremgang

Coloplast-direktør indhenter flere millioner  

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier