MedWatch

Rehab-firma på vej mod plus efter management buy-out

Den adm. direktør i Ergolet har solgt en del af sine aktier til sit ledelsesteam, og den gamle ejer har afskrevet sine fordringer i selskabet.

Foto: Ergolet/PR

Rehab-selskabet Ergolet styrer efter en række hårde år med røde tal mod en positiv indtjening. Selskabet adm. direktør Peter Harwith Nielsen overtog den 31. august i år firmaet, men har siden solgt 12 procent af aktierne til sit ledelsesteam.

Det fremgår det af det netop offentliggjorte regnskab for 2011/2012, afsluttet den 31. maj i år. Omsætningen landende i regnskabsåret på 73 mio. kr. mod 58 mio. kr. året før. Driftsresultatet var imidlertid i rødt med et minus på 14, 5 mio. kr., og ligeledes på bundlinjen var der røde tal, nemlig et underskud på 30,8 mio. kr.

Dækningsbidrag forbedret

Ledelsen betegner resultatet som ikke-tilfredsstillende som følge af et for lavt dækningsbidrag, men det er der arbejdet på at gøre bedre, og det er lykkes at barbere omkostninger i produktionen. Ergolet med base i Korsør producerer mobilitetsløsninger, inklusive loftliftsystemer, mobile løftere, ståløftere og badeløsninger.

”(..) i året kunne der noteres et fortsat stigende dækningsbidrag fra 12 pct. sidste år til 18,3 pct. i år,” skriver ledelsen.

Overtaget og solgt igen

Ergolet blev i 2008 overtaget af amerikanske Liberty Diversified International (LDI), en familieejet, global fremstillingsvirksomhed, der imidlertid valgte at sælge igen efter en hård periode under den finansielle- og økonomiske krise.

Rehab-selskab igen på danske hænder 

LDI afskrev den 30. november 2011 et lån til virksomheden på 49,75 mio. kr., og ved salget af Ergolet afskrev LDI den resterende del af sin fordring på Ergolet ApS på i alt 19,6 mio. kr. Egenkapitalen er nu på 44, 1 mio. , svarende til en egenkapitalandel på 80 procent.

Sideløbende med at tackle de rent finansielle udfordringer har Peter Harwith Nielsen og hans team evnet at fortsætte med at forbedre dækningsbidraget og indgået aftaler med både eksisterende og nye kunder. Det ”sikrer en stor vækst i omsætningen næste år.”

Finansiering falder på plads

”Selskabet forventer en positiv indtjening for regnskabsåret 2012/2013. Den nuværende kreditramme fortsættes, og det er indgået aftale om yderligere kreditfaciliteter. I tillæg til indgåede finansieringsaftaler forventes forhandlinger om lån afsluttet inden udgangen af november. På den baggrund vurderes der at være tilstrækkelig finansiering til rådighed,” hedder det i regnskabet, der fremover vil følge kalenderåret.

”Universiteterne er blevet lidt selvfede” 

 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier