Bioporto: Kapital skal sikres i år

Den aflyste emission stiller Bioporto i økonomisk kritisk situation, og direktør Thea Olesen fortæller til MedWatch, at ekstra kapital er nødvendig inden årets udløb. Kvartalsregnskabet fremrykkes.
Foto: Bioporto / PR
Foto: Bioporto / PR

Den af flere omgange forsinkede emission fra Bioporto er nu endeligt aflyst, og selskabets direktør Thea Olesen fortæller til MedWatch mere om, hvorfor det ikke lykkedes, og hvad fremtidsudsigterne for selskabet er.

Kan du sige noget om, hvor meget de to investorer manglede at indbetale?

"Nej. Men vi har taget en beslutning om, at vi ikke gennemfører emissionen. Der er ikke afgivet bindende tegningstilsagn fra andre investorer end de to nævnte (Marienholm Ejendomme ApS og Mark Szigethy, red.)."

Kræver kapital hurtigt

Kan du sige noget om årsagen til, at de ikke har indbetalt de fulde tegningsbeløb?

"Det er nemmere at spørge de to tegnere om."

I skriver, at aflysningen stiller jer i en økonomisk kritisk situation. Hvor lang er tidshorisonten i forhold til at få genoprettet kapitalberedskabet?

"Vi har et kapitalberedskab per 30. september på 2,2 mio. kroner, og vi har fortsat et cash burn, så det kræver noget likviditet ret hurtigt."

Er det i indeværende kvartal, at der skal skaffes kapital?

"Ja."

Ny emission eller aktionærlån

Hvilke muligheder har I for at skaffe ekstra kapital inden årets udløb?

"Vi havde jo, siden vi tog beslutningen i august, regnet med, at vi havde 12 mio. kroner i kassen, og vi har ikke været ude hos yderligere investorer eller store aktionærer, da vi allerede havde bindende tegningstilsagn. Så vi er slet ikke begyndt at kigge på de øvrige muligheder endnu. Men enten kan man gå til større aktionærer og etablere lån, eller man gå ud og lave en ny emission. Det vurderer vi lige pt."

Hvad er baggrunden for erstatningskravene mod de to investorer?

"I det øjeblik, at man tegner bindende under en emission, så har man jo et krav om, at pengene bliver indbetalt, og i det øjeblik, at de ikke gør det, så vi må rejse vores erstatningskrav mod tegnerne."

Carsten Lønfeldt, bestyrelsesformand i Bioporto, uddyber i forhold til erstatningskravet, at de to investorer har tegnet sig for 11,25 mio. kroner, og at det størrelsen af erstatningskravet. Han er desuden positiv i forhold til at rejse den nødvendige kapital inden årets udløb.

"Jeg mener, at der er rigtig gode muligheder for, at det kan lykkes."

Fremrykker regnskab

Bestyrelsesformanden er således en anelse mere konkret i sin udmelding end direktør Thea Olesen.

"Nu har vi ikke været ude og undersøge mulighederne, så derfor har jeg lidt svært ved overhovedet at udtale om, hvor nemt eller hurtigt det kan gå. Nu har vi fremrykket kvartalsregnskabet en smule, og så har man i hvert fald en mulighed for at etablere en eller anden emission i forbindelse med det. Det er muligheder, men jeg ved ikke noget konkret endnu."

Kan du sige noget om låne- eller tegningsbeløbets størrelse?

"Nu er den her emission aflyst, og så er der åbne muligheder for andre beslutninger. Nu lukker vi den her af, og så må vi tage den derfra."

Ingen fyringer

Så du kan ikke sige noget om jeres kapitalbehov?

"Det er jo ikke, fordi vi har et kæmpe cash burn, men der er en periode, hvor vi er nødt til at have lidt yderligere kapital, og det må vi se, om vi ikke kan skaffe."

Bestyrelsesformand Carsten Lønfeldt mener ikke, at det kan være en løsning at skære i medarbejderantallet.

"Vi er jo ikke ret mange mennesker i Bioporto i øjeblikket, og hvis vi skal drive selskabet videre, som det er nu... Vi kan ikke løse nogen situation ved at afskedige folk."

 BioPorto udskyder afklaring om emission

 Bioporto-direktør fåmælt om emissionsproblemer

 Tvivl om Bioporto-emission

 Bioporto sikrer egenkapitalen gennem emission

 Bioporto: Emission skal sikre drift og FDA-studie 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også