MedWatch

Sonion satser på Vietnam

Sonion har siden 2006 produceret dele til høreapparater i Vietnam. Lønningsniveauet er lavere end f.eks. i Kina, men udfordringerne er også større.

Godt nok er det billigt for en dansk virksomhed at producere i Vietnam - men landet byder også på udfordringer, som ikke ses i mange andre industritunge lande som f.eks. Kina.

Sådan lyder det fra den danske høreapparat-virksomhed Sonion, som for seks år siden etablerede en fabrik uden for Ho Chi Minh City i den sydlige del af Vietnam.

I et interview i Børsen i dag fortæller Torben Axelsen, der er direktør for den vietnamesiske fabrik, at virksomheden med hovedsæde i Roskilde valgte at flytte al produktion fra Polen og ud til Asien på grund af det lavere omkostningsniveau. Den beslutning fortryder Sonion ikke, men direktøren understreger, at det hele ikke et let i et land, der stadig er under udvikling:

”Uddannelsesniveauet er på et helt andet niveau i Vietnam. Vi ville gerne finde nogle værktøjsmagere, men den uddannelse findes ikke. Så måtte vi tage dygtige mekanikere og videreuddanne. Sådan er det,” lyder det fra Torben Axelsen, der ligeledes fremhæver infrastrukturen som et andet problem, ligesom det påhviler virksomheden at holde styr på en jungle af statsgaranterede tillæg til medarbejderne.

Sonion har omkring 2200 ansatte i Vietnam.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier