MedWatch

Svensk medicoselskab begejstrer storbanker

En svensk medicokoncern får varme ord med på vejen fra Goldman Sachs, som viser fornyet interesse i aktien, mens en dansk storbank hylder aktiens store vækstpotentiale.

Foto: Nordea

Elekta, som producerer strålingsmaskiner til behandling af kræft, steg i går, efter at Goldman Sachs tilføjede aktien til sin liste over foretrukne aktier og genoptager dækningen.

Den amerikanske storbank ser Elekta som den bedst placerede aktie inden for medicobranchen i Europa, fremgår det af en analyse fra banken. Det skyldes en kraftig efterspørgsel efter strålebehandling, hvor Goldman Sachs spår en markedsvækst på 6 pct. om året fra 2012 til 2017.

Her forventer Goldman Sachs, at Elekta når en tocifret vækst i omsætning og indtjening per aktie i løbet af de næste fem år.

Nordea med i koret

Nordea lægger sig i slipstrømmen af de positive ord fra den amerikanske gigant.

”Vi er helt enige i betragtningen og ser Elekta som en af tidens mest interessante medicinalaktier. Selskabets overskud er steget med over 20 pct. årligt over de seneste 10 år, og en attraktiv eksponering til Emerging Markets sørger for, at der fortsat er masser af vækstpotentiale i aktien,” skriver Nordea i sin morgenrapport.

Nordea har tidligere sammenlignet det svenske selskab med danske Coloplast - med den forskel, at den forventede vækst er højere hos svenskerne, hvorfor banken anbefaler et aktieskifte.

 Medicoselskab septembers højdespringer 

 Medicobranche slap nådigt fra EU-stramning 

 Mindre medicoleverandør forrenter egenkapitalen bedst 

 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier