MedWatch

Medicofirma trækker produkter tilbage efter dødsfald

En amerikansk medicovirksomhed udvider nu en tilbagekaldelse og trækker flere af firmaets produkter tilbage, efter at en patient døde og to kom alvorligt tilskade tidligere på året.

Medicokoncernen Stryker Corp. meddeler ifølge Bloomberg, at den tilbagekaldelse af produkter fra firmaets Neptune-sortiment, som man annoncerede i starten af juni, nu bliver udvidet til at inkludere flere produkter.

Den oprindelige tilbagekaldelse blev udsendt, da en patient døde og to kom alvorligt til skade pga. udstyret, og drejede sig kun om ældre versioner af udstyret. Men nu er også nyere udgaver blevet omfattet, da de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA ikke kan garantere deres sikkerhed, skriver Bloomberg.

Neptune-produkterne er i bund og grund kirurgiske affaldshåndteringssystemer, som opsamler kirurgisk ”affald” og skiller sig af med det automatisk, så sygehuspersonalet ikke behøver at komme i kontakt med det.

Tilbagekaldelsen i starten af juni skulle informere om faren ved at koble udstyret til passive drænslanger, hvilket virksomheden ikke havde advaret imod oprindeligt. Det var netop det, der førte til de tragiske hændelser.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier