MedWatch

Hjælp til danskere med smerter efter helvedesild

Det tysk-ejede danske firma Grünenthal er i offensiven med nyt medicinsk plaster

Foto: PR

Lægemiddelselskabet Grünenthal Denmark ApS lancerer nu et medicinsk plaster til behandling af de mennesker, der lider af smerter efter at være ramt af helvedesild. Helvedesild er en smertefuld, virussygdom, der giver udslæt.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Firmaet er et datterselskab af den tyske medicinalkoncern af samme navn, hvis kerneområde er netop smertebehandling. I 2011 beskæftigede Grünenthal mere end 1.700 mennesker i Tyskland og mere end 4.200 mennesker på verdensplan. I 2011 var Grünenthals omsætning på 947 millioner euro. Grünenthal blev etableret i Norden i 2008 med nordisk hovedkontor beliggende i København.

Svær smertetilstand

Ifølge firmaet rammes ca. 10 pct. af de mennesker, der har haft helvedesild, herpes zoster, af en svær smertetilstand, nervesmerter der ”føles brændende, prikkende, skærende og snurrende på huden.” 10 pct. svarer til 2.100 danskere over 50 år.

Det medicinske plaster, kaldet Versatis, indeholder 5 procent af et det lokalbedøvende middel lidokain, der er tilført plasterets overflade og afgives gradvist til huden.

Lægeopbakning

Grünenthal har i forbindelse med firmaets pressemeddelelse hentet opbakning hos lægelige specialister, herunder speciallæge i anæstesiologi og ekspert i smertebehandling Bent Uhrbrand, der bl.a. mener, at ”mange patienter med neuropatiske smerter nok have gavn af kombinationsbehandling med plaster og traditionel medicinsk behandling.”

Forskningslektor Nanna Finnerup fra Dansk Smerteforskningscenter ved Århus Universitet mener også, at lidokainplastret bøå en chance, men ser gerne mere effektdokumentation:

”Lidokainplastret er et godt supplement til andre førstevalgspræparater, fordi det har langt færre bivirkninger. På baggrund af de studier, der foreligger, kan vi ikke på forhånd sige, hvem der vil få effekt af plastret, og det er vigtigt at følge op på effekten af behandlingen,” siger Nanna Finnerup.

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier