Hjælp til danskere med smerter efter helvedesild

Det tysk-ejede danske firma Grünenthal er i offensiven med nyt medicinsk plaster
Foto: PR
Foto: PR

Lægemiddelselskabet Grünenthal Denmark ApS lancerer nu et medicinsk plaster til behandling af de mennesker, der lider af smerter efter at være ramt af helvedesild. Helvedesild er en smertefuld, virussygdom, der giver udslæt.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Firmaet er et datterselskab af den tyske medicinalkoncern af samme navn, hvis kerneområde er netop smertebehandling. I 2011 beskæftigede Grünenthal mere end 1.700 mennesker i Tyskland og mere end 4.200 mennesker på verdensplan. I 2011 var Grünenthals omsætning på 947 millioner euro. Grünenthal blev etableret i Norden i 2008 med nordisk hovedkontor beliggende i København.

Svær smertetilstand

Ifølge firmaet rammes ca. 10 pct. af de mennesker, der har haft helvedesild, herpes zoster, af en svær smertetilstand, nervesmerter der ”føles brændende, prikkende, skærende og snurrende på huden.” 10 pct. svarer til 2.100 danskere over 50 år.

Det medicinske plaster, kaldet Versatis, indeholder 5 procent af et det lokalbedøvende middel lidokain, der er tilført plasterets overflade og afgives gradvist til huden.

Lægeopbakning

Grünenthal har i forbindelse med firmaets pressemeddelelse hentet opbakning hos lægelige specialister, herunder speciallæge i anæstesiologi og ekspert i smertebehandling Bent Uhrbrand, der bl.a. mener, at ”mange patienter med neuropatiske smerter nok have gavn af kombinationsbehandling med plaster og traditionel medicinsk behandling.”

Forskningslektor Nanna Finnerup fra Dansk Smerteforskningscenter ved Århus Universitet mener også, at lidokainplastret bøå en chance, men ser gerne mere effektdokumentation:

”Lidokainplastret er et godt supplement til andre førstevalgspræparater, fordi det har langt færre bivirkninger. På baggrund af de studier, der foreligger, kan vi ikke på forhånd sige, hvem der vil få effekt af plastret, og det er vigtigt at følge op på effekten af behandlingen,” siger Nanna Finnerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også