MedWatch

Medie: Patentdomstolen er på plads

I 30 år har EU-landene forhandlet om en fælles patentdomstol. En aftale er i dag landet, skriver Business.dk, der har en kopi af aftalepapiret. Novo Nordisk tilfreds.(Opdateret 14.36)

Foto: Colourbox

Forhandlingerne om den omdiskuterede fælles patentdomstol har nu fået en ende.

Det skriver Business.dk, der har en kopi af aftale-papiret, der fordeler indholdet i afdelingerne. Ifølge nyhedssitets oplysninger skal hovedkvarteret ligge i Paris, mens der kommer underafdelinger i London og München.Tidligere på ugen blev man enig om opdelingen, men først her til formiddag blev man enige om, hvad de enkelte afdelinger skal beskæftige sig med.

Det står klart, at "Life Sciences" kommer til at høre under London-afdelingen. München får ansvaret for området "Advanced engineering and ressource efficiency", mens hovedsædet i Paris skal arbejde med "Smart networks" og tekstilområdet.

En fælles europæisk patentdomstol har været længe undervejs og et stort ønske blandt patenttunge brancher, ikke mindst medicinal-, biotek- og medicobranchen.

En fælles patentdomstol gør det lettere at få udstedt patenter, men samtidigt det bliver også nemmere at sagsøge for overtrædelser af patenterne.

Novo Nordisk tilfreds

Novo Nordisks chef for patentområdet, Lars Kellberg, siger til business.dk, at Novo ”tidligere har droppet at føre sager på grund af de de mange forskellige patentregler og systemer, der er i EU i dag.”

"EU-patentet vil føre til markant mindre udgifter for Novo Nordisk. Men det vigtigste er, at et patent ikke er noget værd, hvis det ikke er udstedt i et effektivt retsmiljø," siger Lars Kellberg til business.dk

 Fælles patentregler sparer virksomheder for millioner

 Retspræsident sår skepsis om EU-patentdomstol 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier