Analytiker: William Demant slår Sonova

Jyske Banks analytiker ser det netop offentliggjorte årsregnskab fra William Demants schweiziske konkurrent Sonova som en bekræftelse på, at det danske selskab tog markedsandele sidste år.
Foto: William Demant/PR
Foto: William Demant/PR
Af RITZAU FINANS

Det er blandt andet forventningerne til indtjeningsvæksten for det nye regnskabsår, som får investorerne til at sende den schweiziske høreapparatproducent og konkurrent til William Demant og GN Store Nord, Sonova, i minus fra morgenstunden. Det vurderer Jyske Banks analytiker Janne Vincent Kjær, der også ser årsregnskabet fra Sonovo som en bekræftelse på, at William Demant tog markedsandele sidste år.

"Det, som jeg lægger mest mærke til i regnskabet, er, at Sonova havde en organisk omsætningsvækst i sin høreapparatdivision på 4,5 pct. for regnskabsåret 2011/12 og blot 2 pct. i andet halvår," siger Janne Vincent Kjær til Ritzau Finans og tilføjer, at Sonova dermed kun lige formåede at vokse med markedet.

Ifølge analytikeren var markedsvæksten målt i volumen sidste år på omkring de 4 pct. Til sammenligning meldte William Demant i sit årsregnskab for 2011 om en volumenvækst i engrosforretningen på 14 pct.

Dog øget konkurrence

"Dermed ser det ud til, at William Demant også har taget ret markante markedsandele i forhold til Sonova gennem det seneste år," siger Janne VincentKjær, der dog forudser, at William Demant vil blive mødt af øget konkurrence i lavprissegmentet, som har været med til at drive det danske selskabs volumenvækst.

"Sonova kommer nu med Phonak Dalia i lavprissegmentet, hvor William Deman gennem 2011 var begunstiget af at have nogle produkter, som var med til at skabe den her volumenvækst. Så der kommer nok lidt mere konkurrence i det her segment i 2012 fra både Sonova og GN Resound, hvilket også vil påvirke gennemsnitspriserne på markedet i lavprissegmentet," fortsætter Jyske Banks analytiker.

Sonovas forventninger til det nye regnskabsår 2012/13 om en omsætningsvækst på 7-9 pct., stemmer ifølge Janne Vincent Kjær meget godt overens med William Demants forventninger om en fremgang i omsætningen på 5-9 pct. for regnskabsåret 2012. Baggrunden for morgenens kursfald i Sonovas aktie, der sendes ned med 6 pct. til 87,70 franc, skal formentlig snarere findes i indtjeningsforventningerne.

Skuffet over organisk vækst

"Ser man isoleret på Sonova, tror jeg, at markedet er lidt skuffet over den organiske vækst i 2011/12 og måske også lidt meldingerne for 2012/13. Det gælder ikke så meget omsætningsvæksten, mere Sonovas forventninger om en stigning i driftsindtjeningen på 15-20 pct. Jeg tror, at markedet lå lidt højere. Det er dog muligt, at Sonova guider lidt konservativt, da selskabet har fået ny ledelse," slutter analytikeren.

William Demant tager i sine forventninger for 2012 udgangspunkt i en volumenvækst på det globale høreapparatmarked på 2-4 pct. Da der forudses en flad til svagt negativ udvikling i de gennemsnitlige salgspriser, ventes det globale høreapparatmarked i 2012 at udvise en lav, encifret vækst, lød det i årsregnskabet fra William Demant, der dermed også regner med at øge markedsandelen i 2012.

 William Demant erobrer markedsandele

 William Demant voksede markant mere end markedet i 2011

 William Demant-konkurrent når omsætningsrekord 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også