MedWatch

Dansk internet for langsomt til videokonsultation

Fire ud af ti danskere vil gerne kunne kommunikere med lægen over en tv-skærm. Men flaskehalse i de mest udbredte internetforbindelser står i grel modsætning til behovet.

Foto: Colourbox

En ny undersøgelse foretaget af Userneeds for Dansk Energi viser, at 40,7 pct. af de adspurgte vil benytte muligheden for at kommunikere med lægen via en tv-skærm, hvis det var muligt.

Det er ifølge Børsen en lille overvægt af tilhængere, idet 38,5 pct. afviser tanken.

Men infrastrukturen er slet heller ikke på plads til udbredelsen af videokonsultationer. Dertil er nettet ganske simpelt for langsomt.

Tyndt befolket, lav hastighed

"Alle ambitioner i Danmark hvad angår digitalisering bygger på nogle antagelser om, at den nødvendige bredbåndsinfrastruktur er på plads, men det er den altså ikke alle steder," siger Michael Jensen, centerleder for Aalborg Universitets Center for Netværksplanlægning, til Børsen.

Problemet bliver kun forstærket af, at de tyndt befolkede dele af landet, hvor befolkningen typisk har længst til lægen og derfor umiddelbart ville kunne drage størst fordel af videokonsultation, også er de områder med lavest internethastighed.

Det helt store problem er ifølge Michael Jensen, at langt den største del af internetinfrastrukturen i Danmark bygger på de telefonkobberkabler, som traditionelt har håndteret fastnettelefoni, men langtfra er tilstrækkelig til nutidens HD-videosignaler, når de skal gå begge veje.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier