MedWatch

Høreapparatfirma nomineret til pris

Den europæiske patentmyndighed, EPO, har fundet en dansk opfindelse i særklasse.

Den danske høreapparatvirksomhed Widex er nomineret til en fornem pris, nemlig European Inventor Award 2012.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse med henvisning til offentliggørelsen af de nominerede fra den Europæiske patentmyndighed, EPO, i München.

”Høreapparater og tilhørende ørepropper skal passe helt perfekt til brugerens øre for at være behagelige og sikre den bedste lyd. Frem til 1990 krævede det manuelt præcisionsarbejde og gentagne tilpasninger, men med Widex’ opfindelse af den computerstyrede laserteknologi CAMISHA, blev processen forbedret markant. Så markant, at Widex netop er blevet nomineret til en pris for opfindelsen,” hedder det i pressemeddelelsen.

Vinderen af European Inventor Award 2012 bliver offentliggjort i København den 14. juni. Prisoverrækkelsen er organiseret af EPO i samarbejde med det danske EU Formandskab, EU Kommissionen og Patent- og Varemærkestyrelsen.

Fakta

Widex oplyser som en fakta-oplysning, at CAMISHA er en forkortelse for Computer Aided Manufacturing of Individual Shells for Hearing Aids:

“Først scannes et aftryk af høreapparatbrugerens øregang i en 3D-laserscanner. Herefter overføres data til en 3D-model, som gør det muligt at designe en ideelt formet individuel skal, der passer præcist til brugerens øre. Skallen bygges derefter op lag på lag ved hjælp af laser i et bad bestående af flydende akrylmateriale. Hvert lag har en tykkelse på kun 0,1 mm.”

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier