MedWatch

Coloplast bedst i international renomméundersøgelse

Medicoindustriens omdømme i forhold til patienter er blandt de højeste i sundhedssektoren. Medico rangerer højere end pharma og bliver kun overgået af apotekerne, fastslår en ny global undersøgelse blandt patientgrupper.

Foto: Jyllandsposten

Den engelske forskningsorganisation PatientView har udersøgt 300 patientgrupper, og fandt at 52 pct. af de adspurgte betegnede medicoindustriens omdømme som god eller fremragende.

Kun 40 pct. af de adspurgte mente det samme  om de multinationale farmaceutiske virksomheder, der dermed kommer efter biotekvirksomheder som scorede 41 pct.

I forhold til de enkelte medicovirksomheder er det danske Coloplast, som klarer sig bedst efterfulgt af Medtronic, Smith & Nephew, Roche Diagnostics og Abbott.

Disse rangeringer var baseret på patientgruppernes opfattelse af virksomhedernes patientstrategi, kvalitet af patientinformation, patientsikkerhed, gennemsigtighed med eksterne interessenter samt virksomhedernes integritet. Undersøgelsen har også set på, hvor nyttige virksomhedernes produkter blev anset for at være.

Læs hele artiklen fra PMLiVE her

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier