MedWatch

Ambu hilser spansk gældsinitiativ velkommen

Et nyt spansk initiativ, der skal sikre firmaer deres penge, er godt for Ambu.

Foto: Ambu/PR

Ambu, som producerer udstyr til sundhedssektoren, glæder sig over nyt spansk initiativ, hvor staten vil træde ind som garant for, at offentlige sygehuse får betalt deres gæld.

"Vores primære kunder i Spanien er hospitalerne og ikke distributører eller andre. Så vi mener, pengene er forholdsvis sikre. Men det påvirker vores pengestrøm, at vi ikke får dem i kassen hurtigere. Så det er interessant, at man fra central hold vil have fokus på at betale regninger hurtigere," siger Lars Marcher, der er administrerende direktør i Ambu, til Ritzau Finans.

Ambu har i dag cirka 7 mio. euro tilgode i Spanien. Det har de haft i mere end 200 dage. 

"Vi har en del af vores omsætning i Spanien, og vi regner med, at den spanske regerings fokus på dette problem betyder, at vi kan få nedbragt vores tilgodehavende betydeligt inden finansårets afslutning," siger Lars Marcher.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier