MedWatch

Venturekapitalister investerer anderledes end tidligere

Glem robotterne. Amerikanske venturekapitalister forandrer deres syn på, hvad man skal investere i i sundhedssektoren, skriver NPR's sundhedsblogger Sarah Varney.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto

USA: Det er ikke længe siden, at pengene strømmede ind til iværksættere, der udtænkte banebrydende ideer til medicinsk udstyr.

Hospitalerne opdaterede deres udstyr med robotter og high-tech strålingsmaskiner. Udgifterne var intet problem. Regningen blev bare sendt til forsikringsselskaberne, som sendte den videre til arbejdsgivere og patienter.

Men efter finanskrisen indtraf og 2010's sundhedslov blev vedtaget, begyndte finansmændene bag det medicinske våbenkapløb at genoverveje deres investeringer.

"Hvis du kommer ind med en enhed, der er 10 procent bedre og dobbelt så dyr, er det svært at vække interesse," siger venturekapitalist fra virksomheden Venrock Bryan Roberts. Venrock, en Silicon Valley-virksomhed, investerer i virksomheder, der arbejder med sundhedsydelser, medicinsk udstyr og lægemidler.

Læs hele blogindlægget om de nye investeringstendenser på det amerikanske mediehus' hjemmeside her

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier