MedWatch

Dansk succeshistorie leder efter nye ejere

Befrugtningsselskabet Unisense Fertilitech har indledt en salgsproces for bedre at kunne udnytte globale muligheder.

Foto: stock.xchng - arkivbillede

Danske Unisense Fertilitech har i de seneste to år mangedoblet omsætningen til 45 mio. kroner og forventer ifølge Børsen inden for få år at nå over en halv milliard.

Men ejerne bag har indledt en salgsproces sammen med SEB Enskilda for at finde en partner, der kan løfte salget af selskabets produkter globalt.

Selskabet har udviklet en inkubator til befrugtede æg, udstyret med kamera og mikroskop, så man kan følge udviklingen uden at tage ægget ud af inkubatoren, som man normalt gør.

Unisense blev i forbindelse med en kapitaludvidelse i 2010 vurderet til 400 mio. kroner, men ejerne håber nu, at et salg vil indbringe en endnu større sum.

Dansk aktør en mulighed

Man har indledt samtaler om samarbejde med både GE Healthcare og Olympus som alternativ til et eventuelt salg, men håbet er et salg til et af de medicinalselskaber, der allerede leverer hormoner til kunstig befrugtning eller et større medicoselskab med en global salgsorganisation.

Børsen nævner danske Origio, der er dedikeret leverandør til markedet for kunstig befrugtning, som en tredje mulighed.

Jesper Funding Andersen, adm. direktør i Origio, vil ikke kommentere specifikt på Unisense, men siger, at Origio ser med interesse på alle virksomheder med et strategisk fit.

Han siger i øvrigt, at selv om markedet for kunstig befrugtning godt nok er et vækstmarked med en årlig vækst på omkring 10 procent, så er der alligevel lagt op til konsolidering i branchen pga. stigende regulatoriske krav.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier