MedWatch

Optakt: Al fokus på William Demant-duksens løfter

WDH er klassen duks, når det kommer til høreapparater, og derfor skal selskabet levere flotte vækstmål for 2012, hvis ikke markedet skal sidde skuffet tilbage. Analytikerne venter da også et stærkt år i 2012.

Foto: William Demant/PR

Forventningerne til William Demant, der blandt andet ejer høreapparatkoncernen Oticon, er høje - både til 2011 og 2012.

For 2011 venter analytikerne ifølge SME Direkt en omsætning på 7960 mio. kr. fra 6892 mio. kr. i 2010. Det ses omsat til et driftsoverskud, EBIT, på 1690 mio. kr. mod 1430 mio. kr. i 2010.

"Vi venter endnu et godt regnskab for WDH. Som jeg ser det, har de nok markedets bedste produktportefølje, og det vil man kunne se i tallene. Så er de samtidig rigtigt dygtige til at have en bred produktportefølje, så de har nye produkter til at tage over, når storsælgerne bliver pensioneret," siger WDH-analytiker hos Sydbank Markets Morten Imsgard til Ritzau Finans forud for regnskabet.

Fortsætter i højt gear

Specifikt for fjerde kvartal vil der være fokus på udviklingen for den seneste tilføjelse til Intiga-paletten, men største fokus vil være på forventningerne til 2012. WDH har leveret solide resultater med stor fremgang på markedsandelen, overskuddet og indtjeningen, og derfor er forventningerne store.

"Man må forvente, at forventningerne til 2012 vil indikere, at WDH fortsætter i sit meget, høje gear. Det er et selskab, der leverer høj vækst, men der er også store forventninger. Så der er ikke plads til, at de bremser op. I hvert fald ikke med den kurs, de har i dag," siger Morten Imsgard.

En aktie i WDH ligger i underkanten af 500 kr., hvilket er lidt højere, end analytikernes gennemsnitlige kursmål ifølge SME Direkt på 473 kr. per aktie. Netop den høje kurs kan være årsagen til, at syv ud af 17 analytikere har en ”neutral” anbefaling, mens tre har en salgsanbefaling.

"Jeg synes, de er den bedste høreapparatproducent, og den, der ser ud til at trække det længste strå i øjeblikket, men deres aktiekurs afspejler også bare, at der er store forventninger til deres salgs- og indtjeningsvækst i øjeblikket," siger Morten Imsgard.

Bekymring om revanche

Analytikerne estimerer en overskudsgrad, EBITA-margin, på 21,2 pct. i 2011 voksende til 22,9 pct. i 2012. Det er milevidt fra eksempelvis GN Store Nords overskudsgrad, men kan stadig være for lidt for markedet på længere sigt.

"Det, der bekymrer mig, er, om investorerne tror, at WDH kan komme tilbage til de historiske marginer på omkring 27-28 pct. Det er ikke nødvendigvis rigtigt, at vi skal derhen. Den nye normal i branchen er nok nærmere omkring der, hvor WDH ligger nu," siger Morten Imsgard.

Han venter dermed heller ikke, at indtjeningsvæksten kan fortsætte i samme grad, som det er sket i de seneste år. 2012 ventes dog stadig at kunne levere flotte vækstrater.

"2012 er der ingen tvivl om bliver et rigtigt godt år, ikke mindst fordi man får integreret opkøbet Otix Global, hvilket vil bidrage til indtjeningen og væksten. Så det, folk kommer til at se på, er, hvad de tør melde ud for 2012. Markedet kræver helt sikker et sæt forventninger, der afspejler høj omsætningsvækst, tiltro til fortsat at tage markedsandele og til, at indtjeningsmarginen kommer højere op i gear," siger Morten Imsgard.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier