MedWatch

Rigsrevisor kritiserer ørelæger for dobbeltrolle

50 procent af private høreklinikker har i dag en ørelæge tilknyttet. Senest har syv ud af Odenses otte ørelæger slået sig sammen i en privat klinik. Rigsrevisor kritiserer lægernes dobbeltrolle.

Foto: William Demant/PR

Det er ganske lovligt for danske læger at henvise deres patienter til egne klinikker og herefter tjene penge på at sælge dem apparater.

Og det udnytter syv ørelæger i Odense ifølge Fyens Stiftstidende. Lægerne har slået sig sammen i Odense Private Høreklinik, hvor hvert solgte høreapparat udløser et kommunalt tilskud på 5.607 kroner.

Hver gang de henviser en af deres patienter til deres egen klinik, klinger kasseapparaterne altså. Det er denne økonomiske interesse, som konkurrerende høreklinikker og rigsrevisor Henrik Otbo nu kritiserer.

Dobbeltroller skidt

Alene mistanken er nok til, at systemet bør ændres siger han til Fyens Stiftstidende:

"Samarbejde er godt. Dobbeltroller er skidt."

Går man til en af de syv læger, får man ifølge avisens oplysninger udleveret en oversigt over private høreklinikker, som udleverer høreapparater. På listen figurerer lægernes egen klinik øverst og med fed skrift.

Intet at skamme sig over

Lars Gosvig ser ikke noget problem i sin dobbeltrolle.

"Jeg har ikke noget at skamme mig over. Jeg sidder bestemt ikke og henviser til mig selv. Så dum er jeg ikke," siger han til avisen.

Delta er er en kontrolenhed, som godkender private høreklinikker i Danmark, og herfra forlyder det, at omkring halvdelen af de private høreklinikker i Danmark har egne ørelæger tilknyttet.

Endvidere er dobbeltrollen ganske unik, da der ifølge Hear-It, en international organisation, der varetager hørehæmmedes interesser, ikke findes en lignende lovmæssig situation andre steder i verden. I Tyskland er rollen for eksempel forbudt ved lov.

Kritikken fra rigsrevisor Henrik Otbo tager udgangspunkt i en endnu ikke offentliggjort rapport, der blev igangsat for at kulegrave området og vurdere, hvorvidt tilskudsordningen skulle revideres.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier