MedWatch

Coloplast-konkurrent fik solidt resultat i sårplejeforretning

Smith Nephew, der konkurrerer med Coloplast på hud- og sårplejeområdet, kom ud af 2011 som ventet.

Mens Coloplasts sårplejeforretning fortsætter med at skuffe, ikke bare analytikerne, men også Coloplast selv, så viser konkurrenten Smith & Nephew helt anderledes positive takter i sit regnskab for fjerde kvartal.

Omsætningen i selskabets sårplejeforretning steg 8 pct. til 271 mio. dollar, hvilket ifølge finanshuset Beregnerbg var 2 pct. bedre end ventet i markedet.

"Væksten i denne division løber langt foran markedet, som selskabet vurderer vokser med blot 3 pct.", skriver Berenberg

Indtjeningsmarginen for Smith & Nephews sårplejeforretning var 27,7 pct., hvilket var en smule under det ventede.

"Ikke desto mindre er der tale om endnu en solid udvikling i en division, der længe blev betragtet som en møllesten om selskabets hals," konstaterer Berenbergs analytikere.

Coloplasts hud- og sårplejeforretningen leverede i første kvartal (det seneste, der er aflagt regnskab for) en omsætning på 357 mio., hvilket var 9 mio. kr. mindre end ventet af analytikerne, ifølge SME Direkt. Isoleret i sårplejeforretningen var væksten negativ med 6 pct., da Coloplast valgte at nedbringe lagrene hos sin distributør for at mindske kreditrisikoen.

"Jeg er ikke tilfreds med væksten i Europa, fordi den kun ligger på 3 pct. Samtidig er jeg ikke tilfreds med salget i sårplejeforretningen. En stor del af den negative vækst, vi ser i sårpleje, skyldes selvfølgelig os selv, fordi vi har reduceret lagre i Grækenland, men fraregnet det ligger vi stadig med et par pct. negativ vækst, så det er jeg ikke tilfreds med," sagde Coloplasts administrerende direktør Lars Rasmussen til Ritzau Finans i forbindelse med regnskabet for første kvartal, der blev offentliggjort 25. januar.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier