MedWatch

Privat hjemmepleje på vej til Danmark

Inden for de kommende fem til seks år vil privat hjemmepleje gøre sit indtog i Danmark, og det har fået en række investeringsfonde og virksomheder til at gå ind i sektoren.

Foto: Gregers Tycho / Jyllands-Posten

Om nogle år er det langt fra givet, at det er en hjemmehjælper fra kommunen, der kommer, når de ældre har brug for hjemmepleje.

I stedet kan det lige så vel være personer fra private virksomheder, som den ældre har betalt for at udføre opgave. Det skriver Berlingske.

En gruppe af store og tunge investorer er inden for de sidste par år trådt ind på markedet og har investeret i virksomheder, som udbyder privat hjemmepleje.

Det gælder blandt andet Tryghedsgruppen, der sammen med Maj Invest er gået på opkøb i markedet blandt mindre og mellemstore hjemmepleje virksomheder, og det har skabt virksomheden Kærkommen, der har cirka 350 ansatte.

"Vi har investeret i virksomheder, der har en rigtig dygtig ledelse og som lægger vægt på kvalitet, og så er vi ikke gået efter de virksomheder, der tjener flest penge, men dem, der år efter år har tjent penge, for det er efter vores opfattelse et tegn på, at de gør det rigtige. Kvalitet er et meget vigtigt konkurrenceparameter. Derfor er det grundlæggende værdierne, der skal være i fokus, siger Jan Hove Sørensen, partner i Maj Invest, til Berlingske.

Samtidig er også den amerikanske kæde Home Instead Senior Care, som hører til blandt de største udbydere af hjemmepleje på det amerikanske marked, på vej ind på det danske marked, skriver Berlingske.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier