MedWatch

Sydbank bekymret over vækstscenariet i Coloplast

Analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, fik panderynker, da han læste Coloplasts kvartalsregnskab.

Coloplasts regnskab for første kvartal levede ikke op til markedsforventningerne, og selv om Coloplast opjusterer forventningerne i kroner, efterlader regnskabet et indtryk af øget usikkerhed om 2011/12-forventningerne. Det konstaterer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen. Han er især skuffet over en negativ organisk vækst i hud- og sårplejedivisionen på 3 pct.

"Det giver mig nogle panderynker i forhold til, om Coloplast kan nå i mål i forhold til sine forventninger om en organisk vækst i lokal valuta på 6 pct. Coloplast har sagt, at forudsætningen for, at man kan nå i mål er en positiv vækst inden for hud- og sårplejedivisionen, og derfor giver en negativ vækst på 3 pct. i første kvartal anledning til bekymring," forklarer Søren Løntoft Hansen.

Coloplasts samlede organiske vækst var blot 4 pct. i første kvartal. Alligevel fastholdes forventningerne om en organisk omsætningsvækst på omkring 6 pct. på helårsplan, og forventningerne til væksten i danske kroner opjusteres som følge af medvind på valutamarkeder til 8 pct. fra 6 pct.

Coloplast fremhæver dog også i regnskabet, at indfrielsen af forventningerne kræver, at væksten i såvel Nordamerika som Europa forbedrer sig gennem året. "Endelig vil væksten fortsat være påvirket af udviklingen i sårplejeforretningen, hvor resultaterne af de implementerede ændringer i forretningen endnu ikke har ført til de forventede forbedringer," skriver selskabet.

Kontinens skuffer

Ud over hud- og sårpleje er Søren Løntoft Hansen lidt skuffet over udviklingen i kontinensforretningen. Kontinenssalget voksede organisk med 5 pct. til 928 mio. kr., hvilket var 20 mio. kr. mindre end ventet af analytikerne, ifølge SME Direkt.

Aktiemarkedet tog umiddelbart skidt mod regnskabet fra Coloplast og sendte aktien godt et par pct. ned i kurs 821,5. Den har dog rettet sig igen og ligger kort før kl. 13 uændret i 840,5.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier