MedWatch

Sydbank bekymret over vækstscenariet i Coloplast

Analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, fik panderynker, da han læste Coloplasts kvartalsregnskab.

Coloplasts regnskab for første kvartal levede ikke op til markedsforventningerne, og selv om Coloplast opjusterer forventningerne i kroner, efterlader regnskabet et indtryk af øget usikkerhed om 2011/12-forventningerne. Det konstaterer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen. Han er især skuffet over en negativ organisk vækst i hud- og sårplejedivisionen på 3 pct.

"Det giver mig nogle panderynker i forhold til, om Coloplast kan nå i mål i forhold til sine forventninger om en organisk vækst i lokal valuta på 6 pct. Coloplast har sagt, at forudsætningen for, at man kan nå i mål er en positiv vækst inden for hud- og sårplejedivisionen, og derfor giver en negativ vækst på 3 pct. i første kvartal anledning til bekymring," forklarer Søren Løntoft Hansen.

Coloplasts samlede organiske vækst var blot 4 pct. i første kvartal. Alligevel fastholdes forventningerne om en organisk omsætningsvækst på omkring 6 pct. på helårsplan, og forventningerne til væksten i danske kroner opjusteres som følge af medvind på valutamarkeder til 8 pct. fra 6 pct.

Coloplast fremhæver dog også i regnskabet, at indfrielsen af forventningerne kræver, at væksten i såvel Nordamerika som Europa forbedrer sig gennem året. "Endelig vil væksten fortsat være påvirket af udviklingen i sårplejeforretningen, hvor resultaterne af de implementerede ændringer i forretningen endnu ikke har ført til de forventede forbedringer," skriver selskabet.

Kontinens skuffer

Ud over hud- og sårpleje er Søren Løntoft Hansen lidt skuffet over udviklingen i kontinensforretningen. Kontinenssalget voksede organisk med 5 pct. til 928 mio. kr., hvilket var 20 mio. kr. mindre end ventet af analytikerne, ifølge SME Direkt.

Aktiemarkedet tog umiddelbart skidt mod regnskabet fra Coloplast og sendte aktien godt et par pct. ned i kurs 821,5. Den har dog rettet sig igen og ligger kort før kl. 13 uændret i 840,5.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier