MedWatch

Coloplast: Rækken af succeser kan blive brudt

Markedet er ret følsomt over for svaghedstegn på toplinjen, siger analysechef.

Coloplast har længe haft for vane at diske op med uventet stærke regnskaber. Nu er sejrsrækken imidlertid i overhængende fare for at blive brudt, når medicokoncernen onsdag middag gør status for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2011/12.

Coloplast har stillet en organisk omsætningsvækst på 6 pct. i udsigt for 2012, men en række faktorer betyder, at det kan blive nødvendigt at sænke det estimat.

Det vurderer analysechef i Handelsbanken Capital Markets, Klaus Ørtoft Madsen. Han regner med, at Coloplast har så meget styr på omkostningerne og luft i budgettet, at det lavere salg ikke vil ramme forventningerne om en overskudsgrad på omkring 27 pct. i faste valutakurser. Til gengæld vil regnskabet kunne trykke stemningen om aktien.

"Historien har tidligere vist, at markedet er relativt følsomt over for svaghedstegn på toplinjen, så jeg tror ikke, at man skal undervurdere, at det kan være negativt for aktien," siger Klaus Ørtoft Madsen til Ritzau Finans.

Svære markedsvilkår

Han peger blandt andet på, at Coloplasts sårplejeforretning fortsat er ramt af svære markedsvilkår og næppe er kommet op i omdrejninger efter at have stået i stampe i flere år. Også den amerikanske urologiforretning tegner udfordrende. De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, advarede sidste år om risici forbundet med brug af mesh, eller finmaskede net til restaurering af kvinders underliv i nogle tilfælde af syndromet Pelvic Organ Prolapse. Dertil kommer, at sektoren stadig er ramt af den økonomiske krise.

Det skyldes en fortsat tendens til, at folk udskyder ikke-akutte operationer eksempelvis af angst for at miste deres arbejde. Endelig har Coloplast stadig ikke har fået sin mini-sling til behandling af kvinders inkontinens, Altis, på markedet i USA.

Fordel af dollarstyrkelse

"Helt generelt for USA er der en forventning om, at Coloplast skal lidt op i vækstgear, men det tror jeg først sker senere på året. Coloplast fik ny ledelse i midten af 2011, og den har nu implementeret på en revideret strategi i hen ved et par kvartaler, men jeg tror ikke, at man skal forvente, at det har større effekt endnu," vurderer Klaus Ørtoft Madsen.

Målt i danske kroner har Coloplast haft fordel af en styrkelse af dollar og pund mod kroner, der begge understøtter toplinjen i første kvartal. Dertil kommer, at den ungarske forint er svækket, hvilket løfter indtjeningen i kroner, da en betydelig del af Coloplasts produktion ligger på de kanter.

Analytikere venter for første kvartal en vækst i omsætningen på 5,5 pct. til 2681 mio. kr., ifølge SME Direkt. Driftsresultat EBIT ventes at lande på 716 mio. kr., svarende til en margin på 26,6 pct. Bundlinjen vil formentlig ramme 511 mio. kr.

Specifikt for de enkelte forretningsområder ventes en vækst i kontinensforretningen på godt 7 pct. til 948 mio. kr. Salget af urologiprodukter estimeres at lande på 237 mio. kr., svarende til en fremgang i underkanten af 3 pct., den store stomiforretning ses vokse knap 7 pct. til 1128 mio. kr., mens omsætningen i hud- og sårplejeomsætningen formentlig vil bakke 1 pct. til 366 mio. kr.

For hele 2011/12 spår analytikerne en omsætningsvækst på 7 pct. til knap 10,9 mia. kr. samt en margin på 27,2 pct. Til sammenligning guider Coloplast en vækst på 6 pct. og en margin på 27 pct.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier