MedWatch

Coloplast får brug for flere globale hjerner

I Coloplast har man ikke haft problemer med at få fat i den arbejdskraft, der er nødvendig. Men fordi fremtiden byder på et mere globalt Coloplast, vil det formentlig ændre sig, siger HR- og kommunikationschef Anders Monrad Rendtorff.

Hvordan I ser mulighederne for at skaffe kvalificeret, højtuddannet arbejdskraft i Danmark i 2012?

”Der findes en debat om, at det er rigtig svært at skaffe højt, specialiseret arbejdskraft. Jeg synes ikke, at vi oplever det så meget. Dels har vi ikke haft så stort et behov, fordi vi har skåretned i medarbejderstaben i Danmark. Dels er det tilsyneladende lykkes os at få gode folk ind og at tiltrække et par udlændinge. Det kunne gøres nemmere at tiltrække arbejdskraften, men jeg synes ikke, vi har registreret mangel på arbejdskraft som et problem, og det forventer vi heller ikke, at det bliver. Men det er klart, at vi er stigende grad er opmærksomme på, hvordan vi kvalificerer os selv til at få fat i den gode arbejdskraft, der er derude.”

Skal I bruge mere højtuddannet arbejdskraft i Danmark i 2012?

”Ikke i store mængder, fordi vi har en størrelse i Danmark, der passer nogenlunde. Jeg forventer et rimelig stabilt 2012. Vi udvider i resten af verden, for vi har brug for dygtige folk i Ungarn og USA osv. Det er bare sjældent danskere. Over de seneste år har vi skåret til i Danmark, men samlet set er vi blevet flere globalt. Men vores krav stiger hele tiden til, hvor god man skal være.”

Hvad ser I som den største barriere for at tiltrække den bedste, højtuddannede arbejdskraft til Danmark på lidt længere sigt?

”Det er givet, at hvis de rigtig dygtige folk er fra en global sammenhæng, og vi har en interesse i at få flere udenlandske til Danmark, så vil man altid tænke på skattesystemet. Og man vil nok også tænke på, hvor dyrt det er at bo i Danmark sammenlignet med andre lande. Det er klart, at fordi vi i stigende grad går fra at være en dansk virksomhed til at blive en global virksomhed, så er det ikke nok kun at være danskere i vores hovedkontor. På lidt længere sigt tror jeg, at vi gerne vil have flere udenlandske medarbejdere i Danmark, og så har vi brug for, at det bliver mere attraktivt at komme til Danmark.”

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier