Convatec opjusterer efter stærkt kvartal i sårforretningen

Convatec har skruet forventningerne til den organiske omsætningsvækst op til 6-7,5 pct. fra før 5-6,5 pct. Det er således noget bedre end analytikernes forventninger.
Foto: Convatec/pr
Foto: Convatec/pr
AF MARKETWIRE

Britiske Convatec, der konkurrerer med Coloplast, har opjusteret forventningerne til 2023 efter et stærkt andet kvartal, hvor særligt sårplejeforretningen trak op.

Og det bliver belønnet i onsdagens handel på børsen i London, hvor stemningen ellers er sur. Convatec-aktien stiger således med 4,1 pct. til 214,20 pence og er dermed med helt i toppen af det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks og det britiske FTSE 100-indeks.

Samlet falder FTSE 100-indekset ellers med 1,7 pct., og Stoxx 600 bakker med 1,6 pct., efter at kreditvurderingsinstituttet Fitch sent tirsdag nedgraderede kreditvurderingen af USA.

Convatec beskæftiger sig - ligesom Coloplast - med produkter til stomipatienter og personer med inkontinens og producerer desuden hud- og sårplejeprodukter.

Convatec har skruet forventningerne til den organiske omsætningsvækst op til 6-7,5 pct. fra før 5-6,5 pct. Det er således noget bedre end analytikernes forventninger. Her var konsensus blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News en toplinjevækst på 5,68 pct.

Samtidig er forventningen til den justerede driftsmargin, EBIT, løftet til ”mindst” 20,5 pct. mod tidligere 19,7 pct. Her var ventet 19,9 pct.

”Resultaterne demonstrerer det momentum, som Convatec er ved at bygge - omsætningsvæksten er opadgående, og vi hæver vores driftsmargin trods igangværende investeringer til at drive væksten i fremtiden samt et udfordrende inflationært miljø,” skriver Convatec i regnskabet.

”Givet den stærke præstation og de opmuntrende udsigter - særligt i sårplejeforretningen - løfter vi forventningerne for hele året,” fortsætter selskabet.

Omsætningen landede stort set som ventet i andet kvartal på 1,06 mia. dollar mod ventet 1,04 mia. dollar. Her bidrog sårplejeforretningen med 338 mio. dollar mod ventet 325,9 mio. dollar.

Det justerede driftsresultat landede på 214,1 mio. dollar, mens der var ventet 202,3 mio. dollar.

Imens var det justerede resultat per aktie 6,8 cent i kvartalet mod estimerede 6,2 cent.

Coloplast offentliggør 17. august sit regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2022/23.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også