MedWatch

Politikere hilser forslag om milliardfond til sundhedsteknologi velkommen

Et offentligt-privat samarbejde om at støtte teknologiske løsninger til at aflaste sundhedsvæsnet, som Danske Regioner og Dansk Industri har foreslået, får støtte på Christiansborg, skriver Berlingske.

Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht. | Foto: Linda Johansen

Flere af Folketingets partier tager positivt imod et forslag fra Dansk Industri og Danske Regioner om at etablere en ny fond finansieret af offentlige og private midler til investeringer i nye teknologiske sundhedsløsninger.

Målet er at ”transformere” sundhedsvæsnet ved blandt andet at støtte virksomheder og projekter inden for blandt andet automatisering, kunstig intelligens og robotter, der kan understøtte sundhedsvæsenet i de kommende år og samtidig eksporteres til resten af verden, hvor der ligeledes ventes massive demografiske udfordringer på sundhedsområdet både i OECD og Kina.

”Socialdemokratiet afviser ikke på forhånd nytænkning, så tanken om et offentligt-privat samarbejde tager vi bestemt ikke afstand fra. Det er nogle gange dér, det smukkeste kan opstå, men det er også klart, at det skal ikke handle om profit, men om at gøre det klogt for det danske sundhedsvæsen,” siger Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, til Berlingske.

Også Venstre og Radikale Venstre ser positivt på forslaget.

DI og Danske Regioner ønsker milliardfond til ny teknologi i sundhedsvæsenet

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier