MedWatch

Olympus opjusterer efter covid-genopretning

Salget stiger især i USA, Europa og i hjemlandet Japan for Olympus, som opjusterer forventningerne til driftindtjeningen i det kommende regnskabsår.

Japanske Olympus, der er konkurrent til Ambu inden for endoskoper til brug ved undersøgelser og operationer, opjusterer forventningerne til det skæve regnskabsår 2021/22. Japanerne ser nu en driftsindtjening for hele året på 144 mia. yen mod før 140 mia. yen.

Og det er, hvad analytikerne havde ventet, da de havde set driftsresultatet lande på 143,29 mia. yen ifølge Bloomberg News.

Olympus oplyser i regnskabet, at der er positiv vækst i forhold til for et år siden i alle regioner. Især i Nordamerika, Europa og Japan steg salget.

I Endoscopic Solutions-forretningen steg omsætningen i første halvår 2021/22 med 28,7 pct. i forhold til første halvsår i 2020/21 og røg op på 220,5 mia. yen, mens overskuddet på driften steg 45,6 til 61,6 mia. yen.

Det er blandt andet den nye produktserie Evis X1, der har solgt godt, og efterspørgslen efter andre produkter bidrog ligeledes til et øget salg.

"Inden for kirurgiske endoskoper gav genopretning efter virkningerne af covid-19 en positiv år-til-år vækst," skriver Olympus og påpeger, at salget var stabilt i de eksisterende aftaler, mens der var en stigning i nye kontrakter.

Konkurrent afviser Ambus påståede forspring 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier