MedWatch

Philips hænger i bremsen efter tilbagekaldelse af søvnapnømaskiner

Den hollandske medicokoncern Philips' aktiekurs falder mandag, efter koncernen har tilbagekaldt i omegnen af 3,5 mio. respiratorer, der bruges til at behandle søvnapnø.

Foto: Eva Plevier/./Ritzau Scanpix

Philips falder 4,7 pct. til 44,19 euro på børsen i Amsterdam, efter at den hollandske medicokoncern har tilbagekaldt i omegnen af 3,5 mio. respiratorer, der bruges til at behandle søvnapnø, og samtidig har selskabet også øget omkostningsestimatet for at afhjælpe fejlen, der muligvis kan medføre kræft.

Det skriver Bloomberg News.

Philips meddeler, at nogle af selskabets respiratorer bruger lydsænkende skum, der kan nedbrydes til partikler, der kan indåndes og er potentielt giftige og kræftfremkaldende.

Det hollandske selskab har fordoblet hensættelsen til de forventede omkostninger relateret til problemet til 500 mio. euro.

Finanshuset ING fremhæver, at omsætningseffekten vil blive begrænset, da Philips allerede stoppede med at sælge produktet fra første generation af Dreamstation-linjen, efter at problem blev opdaget første gang.

Men finanshuset vurderer dog, at aktien kan blive ramt af en negativ stemning, idet kvalitetsproblemet er større end frygtet i første omgang.

Mere fra MedWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier