MedWatch

Johnson & Johnson taber retssag om transvaginale net i Australien

Johnson & Johnson blev torsdag kendt skyldig i at have vildledt patienter og kirurger om risikoen ved selskabets transvaginale net i Australien. Lignende sager har kostet Coloplast milliarder i USA.

Verdens største life science-selskab Johnson & Johnson tabte torsdag en retssag anlagt af 1350 kvinder i Australien, som anklagede selskabet for at have påført kvinderne vedvarende skader med selskabets transvaginale net.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Efter syv års retssag har en domstolen i Australien dømt Johnson & Johnson skyldig i at vildlede patienterne og kirurgerne om risikoen ved de transvaginale net.

Domstolen erklærede også, at Johnson & Johnson havde forsømt sit ansvar om at revurdere produkterne, efter at de var lanceret på markedet.

Johnson & Johnsons datterselkab Ethicon, der stod for salget af de transvaginale net, overvejer nu at anke dommen, da selskabet mener, at det har opført sig "etisk og ansvarligt i forskningen, udviklingen og leveringen af disse produkter."

Dommen kommer efter, at blandt andet Johnson & Johnson og Coloplast har indgået forlig i retssager med lignende anklager i USA.

Coloplast har således tilsidesat 5,65 mia. kr. til retssagerne om det danske medicoselskabs transvaginale net, mens Johnson & Johnson har betalt 790 mio. kr. i forlig i de amerikanske retssager.

Coloplast-chef efter smæk på 400 mio. kr.: "Når man vurderer de her beløb, så indeholder det jo et vist skøn"

FDA sætter foden ned: Coloplast skal stoppe salget af mesh-produkt i USA

Coloplast-konkurrent stopper salget af transvaginale net i Europa

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier